Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVE REAKCIJE IGRAČA

Stanišić: Zaslužili smo pobjedu, iako smo Turke previše pustili da uđu u igru na početku

Split: Konferencija za novinare uoči utakmice protiv Walesa
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/50
28.03.2023.
u 23:29

Osvrnuo se Stanišić i na nadolazeću Ligu nacija s optimizmom kazavši kako ne isključuje mogućnost da, nastavi li Hrvatska ovakvim tempom, u lipnju u domovinu stigne zlatna medlaja.

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine. Vatreni su na stadionu u Bursi svladali domaćina Tursku (2-0). Strijelac oba pogotka za Hrvatsku bio je Mateo Kovačić. Kovačić je zabio prvi gol u 20. minuti, a onda u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena povisio na 2:0. Turski vratar obranio je šut Pašalića, ali je samo dobio natrčalog Kovačića koji zabija drugi pogodak na utakmici.

Nakon utakmice igrači su stali pred kamere i podijelili prve dojmove nakon važna tri boda protiv izravnih konkurenata za plasman na EURO.

Split: Konferencija za novinare uoči utakmice protiv Walesa
1/50

- Znali smo da će biti teška utakmica. Prvih 15 minuta smo imali malo i sreće, pustili smo ih previše u igru, ali nakon prvog pogotka smo igrali stvarno dobro i mislim da smo zaslužili pobjedu. Protiv Walesa smo bili dominantniji, iako su oni slabija ekipa, ali mislim da je i protiv Turske energetski bilo dobro. Pohvale izbornika mi znače jako puno, ali svi znamo da smo na dobrom putu. Protiv Walesa smo bezveze izgubili dva boda, ali danas smo znali da moramo pobijediti i vjerovali smo u kvalitetu - kazao je Josip Stanišić.

Osvrnuo se Stanišić i na nadolazeću Ligu nacija s optimizmom kazavši kako ne isključuje mogućnost da, nastavi li Hrvatska ovakvim tempom, u lipnju u domovinu stigne zlatna medlaja.

Stanišićev imenjak Šutalo sljedeći je stao pred kamere.

- Velika pobjeda, očekivali smo ovako tvrdu utakimcu, jednostavno bilo je nekih individualnih grešaka, ali mislim da smo u defanzivnom dijelu odradili jako dobru utakmicu, u ofenzivnom iskoristili prilike. Livaković je branio odlično. Dobro se osjećam kad igram s Gvardiolom. Sigurno da možemo napraviti velike stvari - istaknuo je Šutalo komentirajući očekivanja u Ligi nacija.

Hrvatska nakon dva kola ima četiri boda, kao i Wales, koji je u drugom susretu ove skupine igranom u utorak u Cardiffu svladao Latviju sa 1-0 (1-0) golom Morea iz 41. minute. Slijedi Turska s tri boda, dok su Armenija i Latvija, koje su odigrale po jednu utakmicu, bez bodova.

Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine. Kvalifikacije se nastavljaju u lipnju, no Hrvatska će tada sudjelovati na završnom turniru Lige nacija, pa će "vatreni" svoj sljedeći dvoboj u skupini igrati na domaćem terenu protiv Latvije 8. rujna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije