Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.06.2014. u 12:45

Zbog klime momčadi neće igrati nogomet kao što igra Atletico Madrid, bit će igre kratkih pasova, s ne tako puno trke, i prvi cilj bit će onemogućiti igru suparnika.

Kao i svi u Hrvatskoj, pratim sve što se događa oko naše reprezentacije i zadovoljan sam dosad viđenim. Od pozvanih igrača, mi bolje nemamo, osim što je bilo peha s tih nekoliko ozljeda. Koliko vidim, dobro se radilo, Kovač je sve dobro učinio i mislim da ćemo imati dobru momčad.

Ono što me malo zabrinjava jest činjenica da se stalno govori o Brazilu, mediji samo o njima pišu, a Kamerun i Meksiko nekako su po strani. Vjerujte, gledao sam obje te reprezentacije i one su bolje nego što je u nas percepcija o njima. Meksiko ima vrlo neugodnu momčad, a Kamerun sam gledao u zadnje dvije pripremne utakmice i mogu reći da su jako dobri. Stoga, bit će nam jako teško u ovoj skupini jer uz te je dvije reprezentacije i Brazil za koji svi znamo kakav je.

Pranjić je jako važan

Kovač je dosad dobro radio i nadam se da ćemo biti dobri, iako uvijek postoji mogućnost da i ne budemo baš tako dobri. Prije svega zbog suparnika koji može biti bolji. Primjerice, Kamerun je protiv Njemačke bio bolji u duelima. Ne protiv bilo koga, nego protiv Njemačke. Oni su spremni, imaju dobru pozicijsku igru, a inače su vrlo visoki, fizički jaki. Budu li jači od nas, mogli bismo imati problema. A protiv tako fizički jakog Kameruna igramo u Manausu, što bi mogao biti dodatni problem.

K tome, sve tri reprezentacije puno će se lakše nositi s vremenskim prilikama, s vrućinom, i dobro je što su naši rano otišli u Brazil, da se što prije prilagode. Tamo sad mogu raditi na uigravanju, raditi u punom sastavu, otklanjati ono što nije dobro, ukazivati na sve što se traži od igrača u utakmici, svatko mora znati gdje treba biti, znati linije kretanja. Pranjić je važan dio te igre. Dečki koji su igrali u Osijeku protiv Malija nisu bili loši, ali Pranjić je naš jedini pravi ljevak za tu poziciju.

U principu sam optimist i mislim da možemo proći, ali ne bih radio tragediju ako i ne prođemo. Dobro, znam da će ispadanje biti prikazano kao tragedija, ali moramo biti svjesni da imamo jake suparnike. I budu li bolji od nas, onda ne treba plakati.

Cilj – onemogućiti igru

Ne očekujem da će Svjetsko prvenstvo donijeti nekakve posebne novine u nogomet. Dogodi se nešto novo, ali mislim da se danas teško može izmisliti nešto tako drukčije. Brazil će igrati kako inače igra, a ostali, odnosno barem većina momčadi, pokušavat će onemogućiti suparnika da igra. Teško da će reprezentacije igrati kao Barcelona, Real, Borussia, pa čak mislim da neće igrati ni kao Atletico jer zbog spomenute vrućine ili sparine to se neće moći izdržati. Očekujem igru s puno pasova, kratkih dodavanja, ići će se malo naprijed-natrag i lijevo-desno, bez nekakvih brzih dugih lopti. Znam da bi mnogi htjeli igrati drukčije, ali sumnjam da će moći. Zato bih u krug favorita, uz Brazil i Argentinu, stavio i druge južnoameričke momčadi, a iz Europe Španjolsku. Messi ili Neymar? Ne ljubim nijednoga, ali čini mi se da se Messi zadnjih mjeseci spremao za SP, čuvao svježinu za reprezentaciju.

>>Kockasti, o vama ovisi hoće li napaćeni narod biti sretan ili tužan

Komentara 6

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
14:15 03.06.2014.

Slažem se s Herr Ottom u svemu osim u izboru boje za farbanje kose...

ĆU
ćuk
14:53 03.06.2014.

naravno da su Kamerun i Mexiko važniji za nas jer su nam to direktni konkurenti za drugo mjesto. na papiru imamo u prosjeku bolje igrače od Mexika i Kameruna, ali to ništa ne znači. imali smo i 2006. na papiruu daleko bolje igrače nego Australija i japan, pa smo opet ispali. Mexiko slabo poznajem, samo mali broj njihovih igrača igra u Europi. Kamerun ima super zvijezdu Etta. ostali su manje poznati igrači koji igraju u Francuskoj, Njemačkoj, Engleskoj, itd. u manjim klubovima, ali su kao ekipa dobri. Erix-Maxim Choupo-Mouting, momak sa 2 imena i 2 prezimena, napadač, koji je zabio Njemcima prije 2 dana, igra u Mainzu. Rođen u Njemačkoj, otac Kamerunac, majka Njemica. Igrao je za njemačku repku U19, ali pošto je vidio da nema šanse da zaigra za njemačku A repku, uzeo je kamerunsku putovnicu (njemačku već ima) i igra za Kamerun. ista stvar je i kod Joela Matipa, obranbenog igrača Schalkea. Također otac Kamerunac, majka Njemica, rođen u Njemačkoj. Ima i brata Marcela Matipa, koji je igrao u Bochumu. Joel Matip je isto tako igrao za njemačku U19, kasnije se nije uspio probiti i uzeo je kamerunsko državljanstvo. obojica su igrali za Kamerun već 2010. na SP. Volker Finke, izbornik Kameruna, vrlo iskusan njemački trener, 14 godina bio trener prvoligaša Freiburga, kojega je dva puta bio doveo čak u Kup UEFA. tada su u Freburgu ugrali hrvati Nikola Jurčević i Damir Burić.

UN
unbekant
13:13 03.06.2014.

Baric je apsolutno u pravu,jer je Kamerun,daleko jaci i opsniji,nego sto se to nama plasira,ja vjerujem da ce taj Kamerun,cak i Brazil uzeti,ili im najeti neugodan tempo igre,a za Meksiko,pa pred nam je sve vidjecemo za par dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije