Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN DODIG:

Stadion je predivan, nikad nismo igrali na većem

Ivan Dodig
Foto: Igor Kralj/Pixsell
24.11.2018.
u 08:00

– Igramo na predivnom stadionu, sigurno da nitko od nas nije igrao na većem stadionu i to će nam biti jedno predivno iskustvo.

Ivan Dodig na konferenciji za novinare nasmijao je sve nazočne zanimljivom dosjetkom. Nakon što je na jedno pitanje odgovorio s “najvažnije je pobijediti”, osjetio je nezadovoljstvo novinara kratkoćom odgovora pa je dodao:

– Što sad, treba li malo zakomplicirati? Da kažem da ćemo gubiti s 0:2, pa da ćemo izjednačiti na 2:2, pa da će Borna kao i u Zadru donijeti pobjedu od 3:2, da padne mrak, pa da ne možemo slaviti... Najbitnije je da smo zdravi – zaključio je.

Ivan (33) ima kroničnih problema s leđima, pa smo naš razgovor započeli logičnim pitanjem: kako leđa?

Odmor u Međugorju

– Sad je odlično, ali zbog njih nisam mogao završiti turnirsku sezonu onako kako sam planirao. No, svako zlo za neko dobro, odmorio sam se 10-ak dana, oporavio se sasvim, tako da sam već 20-ak dana u intenzivnom treningu. Sve ide bez problema i osjećam se jako dobro.

Stigli ste malo boraviti i kod kuće u Međugorju i biti s obitelji?

– Jesam, i to mi je dobro došlo. Malo više vremena uspio sam provesti sa sinovima Petrom i Josipom, nedostajao sam ja njima, a i oni meni. Malo sam išao na terapiju, iako to i nije tako ozbiljno, ja znam koje stvari moram raditi. Sve u svemu, dobro je prošlo.

Tko će vam biti partner u dublu u novoj sezoni?

– Već sam sve dogovorio, pronašao sam jako dobrog partnera s kojim očekujem puno bolju sezonu od ove. Igrat će s Francuzom Édouardom Roger-Vasselinom (34 godine, 24. na listi igrača parova – op. a.). On je isto na početku igrao u pojedinačnoj konkurenciji, ali godinu dana dulje od mene igra samo parove. Samo je na to fokusiran i nadam se da možemo biti jako dobra kombinacija. Ova je godina bila malo teška, neočekivano, puno je toga od početka sezone krenulo u krivom smjeru. S Verdascom nam nije dobro krenulo jer je on igrao u singlu, s Ramom je pak bilo i malo nesretnih okolnosti. Bilo je turnira gdje smo igrali dobro, ali nismo uspjeli napraviti taj završni korak da osvojimo naslov. Puno je tu bilo polufinala (Rotterdam, Dubai i Halle – op. a.) u kojima smo od dobrih timova gubili guste mečeve. Jednostavno nam se stvari nisu poklopile. Općenito sam ja uvijek najbolje igrao na Mastersima i Grand Slam turnirima, no ove godine na njima nisam ništa ozbiljno napravio i to je ono što je na kraju ovu sezonu učinilo teškom i neuspješnom.

Pali ste i na listi, trenutačno ste 35. a samo prije tri godine ste bili četvrti?

– Da, za moje standarde pao sam puno. No, mislim da sam iz svega ovoga puno naučio. Ja u igri parova nisam novi, ali sam novi kad je u pitanju igranje samo parova, jer prije sam igrao i u singlu. Imate tu puno stvari koje morate naučiti. Prije, dok sam igrao i u singlu, nisam o tome razmišljao, a ipak je to drukčiji tenis.

Koja je jedna od tih stvari?

– Na partnere ne možete utjecati. Dok sam nastupao u obje konkurencije, parove sam igrao prilično opušteno. Ali nisam puno razmišljao kako trenirati igru u parovima, nekako mi je sve dolazilo prirodno. Sad se moram malo više fokusirati jer se razina tenisa u parovima podigla, puno je trenera uključeno u parove i sve je ozbiljnije nego kad sam ja krenuo igrati. Moram poraditi na nekim detaljima na kojima sam radio i ove godine i nadam se da će mi to puno pomoći da se vratim rezultatima i plasmanu koje zavređujem.

Vratimo se Davisovu kupu, kakva su vaša očekivanja, impresije?

– Igramo na predivnom stadionu, sigurno da nitko od nas nije igrao na većem stadionu i to će nam biti jedno predivno iskustvo. Susret je otvoren, ali ja se nadam da ovaj put možemo osvojiti Davisov pokal. Svi to želimo i bio bi to veliki uspjeh ove generacije. Suparnici su jaki, Francuzi su već godinama u vrhu i igraju jako dobro, ali mi imamo iskustvo gubitka finala s Argentinom, znamo kako se nositi s pritiskom i u naponu smo snage.

Favorita u parovima nema

Što možemo očekivati od subotnjeg dvoboja parova?

– S Herbertom i Mahutom odigrao sam puno mečeva, dobivao i gubio. Nema favorita, bit će to otvoren meč, puno toga će ovisiti o tome kakav imamo dan i mi i oni. Slično su s njima prolazili i Pavić, Škugor i Mektić, također su pobjeđivali i gubili, tako da će to biti otvoren meč.

Privlači li vas mogućnost nastupa na OI u Tokiju 2020. godine?

– Velika mi je želja da tamo odem i nastupim na turniru parova. Učinit ću sve da se kvalificiram i vjerujem da imamo velike izglede za medalju. I u pojedinačnoj konkurenciji, jer Čilić i Ćorić igraju vrhunski, ali i u konkurenciji parova jer imamo odlične igrače parova. Eto, ja se nadam da će Tokio biti uspješan za hrvatski tenis.

Ivan Dodig
1/36

Komentara 1

DU
Deleted user
18:11 24.11.2018.

Svaka cast Pavicu i Dodigu na prikazanoj borb za Lijepu Nasui! Nije bilo lako igrati pred toliko zajapurenih Francuza. Nisu se predavali do zadnjeg. Samo pozitiva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije