Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zategnuti odnosi

Srpski navijači provocirali Crnogorce, oni uzvratili transparentom koji ih je ušutkao

Foto: Twitter
1/3
28.03.2023.
u 10:12

Navijači Crne Gore istaknuli su transparent kojim su praktički poručili da više ništa ne žele imati sa Srbijom

Utakmica Srbije i Crne Gore u kvalifikacijama za Euro 2024. privukla je veliku pozornost na ovim prostorima jer svi dobro znaju njihovu povijest, ali i rizik. Izgreda tijekom i prije susreta nije bilo, policija je dobro odradila svoj posao, ali bilo je "tihe svađe" na tribinama.

Na kraju je momčad Dragana Stojkovića slavila s 2:0. Oba pogotka zabio je Dušan Vlahović, a osim utakmice, svi su budno pratili razvoj događaja na tribinama gdje smo svašta vidjeli. Sasvim očekivana bila su prepucavanja između navijača ove dvije reprezentacije, a nije nedostajalo ni provokacija. Tako su navijači Srbije pokušali pokrenuti cijeli stadion skandiranjem "Kosovo-Srbija", na što su brojniji domaći navijači ostali hladni. 

Ipak, u jednom su trenutku navijači Crne Gore istaknuli transparent kojim su bocnuli "protivnike" te praktički poručili da više ništa ne žele imati sa Srbijom.

Na transparentu je pisalo: "Nije više naivan nijedan Crnogorac, samo jednom je bila Bregalnica, nikad više Mojkovac", čime se aludiralo na vrijeme Prvog svjetskog rada kada je vojska tadašnje Kraljevine Crne Gore pomogla vojsci Srbije povlačenje preko Srbije.

Sudeći po prijašnjoj praksi Uefe, vjerojatno će se pokrenuti istraga i na neki način kazniti obje reprezentacije.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar chelios
chelios
14:26 28.03.2023.

Utakmica prošla u najboljem mogućem redu, i u totalnom bratskom duhu. I Srbi i Crnogorci su navijali po najpre za futbal i sport, pa tek onda za svoje reprezentacije. Samo mala grupa Milogoraca je provocirala i Srbe i Crnogorce, ali im ta rabota nije prošla, jer su ih i jedni i drugi izignorisali.

DU
Deleted user
13:28 28.03.2023.

Gledao sam utakmicu na dijelove, odgođeno. Sve je bilo korektno od intoniranja himni, pa do kraja. I nogometaši obje ekipe su se bratski grlili nakon završetka. Navijači CG su bili na sjeveru, a Srbije na jugu. Imali su transparente i zastave i bodrili svoje. Imao sam dojam da su srpski navijači bili grlatiji, i da ih je bilo više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije