Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE SUSJEDA

Srpski mediji: Počeo je konačni slom Dinama, ruši se carstvo koje je Mamić stvarao

Zagreb: Dinamo i Lokomotiva u 1/4 finala SuperSport hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
06.04.2023.
u 09:40

"Dinamo Zagreb više nije suvereni vladar hrvatskog nogometa. I pitanje je kada će se to ponoviti. Čak i ako ove sezone obrani naslov prvaka, očito je da je krenuo strmoglavi pad dugogodišnjeg carstva koje je u Maksimiru stvarao Zdravko Mamić."

Otkaz treneru Dinama Anti Čačiću sportska je tema dana nakon što su jučer plavi u Šibeniku izgubili s 1:0 i ispali u polufinalu Kupa. O smjeni na klupi Dinama piše se i u susjednoj Srbiji, evo nekih reakcija s tamošnjih portala.

"Kaos u Dinamu - smijenjen trener poslije debakla", piše Mondo te piše da je Čačić "dobio široku autonomiju, što se poklopilo sa smanjivanjem utjecaja Zdravka Mamića u klubu, dok on nije fizički prisutan jer je u Bosni i Hercegovini od kada je pravomoćno osuđen za "izvlačenje" novca iz Dinama".

Telegraf piše da Čačića čeka ogromna odšteta zbog raskida ugovora.

"Da stvar za Dinamo bude gora, Čačić (69) je nedavno potpisao jednogodišnji ugovor, odnosno do kraja iduće sezone, čime si je osigurao otpremninu koju će zaraditi zbog ovog otkaza. Čačić će dobiti 1.700.000 eura, ako s klubom ne dogovori manji iznos", navodi se u tekstu te se dodaje:

"Čačić je u Dinamo stigao krajem prošle sezone, osvojio naslov, došao do Lige prvaka i napravio veliku prednost pred suparnicima u prvenstvu, što, mora se priznati, nije teško s obzirom na to o kakvom se klubu radi."

A Mozzart sport donosi tekst pod naslovom "Počeo je konačni slom zagrebačkog Dinama!" u kojem stoji:

"Dinamo Zagreb više nije suvereni vladar hrvatskog nogometa. I pitanje je kada će se to ponoviti. Čak i ako ove sezone obrani naslov prvaka, očito je da je krenuo strmoglavi pad dugogodišnjeg carstva koje je u Maksimiru stvarao Zdravko Mamić.

Za razliku od prošlih godina, tvornica talenata na Maksimiru više ne može ili ne zna pokrenuti nove snage koje bi krenule stopama Modrića, Kovačića, Brozovića, Olma, Gvardiola... Jedna era u Dinamu je definitivno završila, a druga je počeo koji miriše na kvar nekoć savršeno podmazanog stroja."

O smjeni Ante Čačića pišu u Bosni i Hercegovini. SCSport u tekstu navodi da je "nedavno je 69-godišnji Čačić potpisao novi ugovor do kraja sljedeće sezone i prema njemu je dobio i ovlasti sportskog direktora" te da mu se smiješi milijunska otpremnina.

>> Dinamova uprava odlučila, Čačić je bivši, izgubili su povjerenje u njega!

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
10:50 06.04.2023.

samo je jedan cilj unistiti hnk dinamo i hrvatsku nogometnu reprezentaciju...sve ide prema tom cilju....tuzno ali istinito.

BS
Blue_shirt
10:56 06.04.2023.

Interesantan je taj medijski block koji se događa u RH. Ovo što piše u ovom tekstu a preneseno je iz susjednih zemalja je mišljenje velikog broja stanovnika RH. Ali niti jedna redakcija se ne usudi ovakav tekst objaviti. Pa sve nekako smrdi na hns/hdz kuhinju, u kojoj se odlučilo da nemogu Hajduk dovući do naslova , pa je lakši način srušiti strukturu u Dinamu.

Avatar Slava UA herojima!
Slava UA herojima!
12:52 06.04.2023.

Projekt uništenja Dinama u režiji crvenih provodi se 100% uspješno. Tražili ste, dobili ste!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije