Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE SUSJEDA

Srpski mediji likuju: Pretekli smo Hrvatsku, ovo je do sada bilo nezamislivo

Men's World Handball Championship 2009 - Group D - Croatia -  Serbia - Denmark
Slavko Midzor/24sata
23.11.2021.
u 09:00

"Orlovi vrijede više od Hrvata! Donedavno je ovo bilo nezamislivo, ali sada smo ispred viceprvaka svijeta", stoji u naslovu članka na Kuriru

Nogometna reprezentacija Srbije slavi veliki uspjeh - izravan plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se za godinu dana igrati u Kataru. Srbi su nedavno iznenađujuće svladali Portugal i tako osvojili prvo mjesto u skupini.

A tamošnji mediji uspoređuju se s Hrvatskom te su sada pronašli podatak da im momčad vrijedi više od vatrenih.

"Orlovi vrijede više od Hrvata! Donedavno je ovo bilo nezamislivo, ali sada smo ispred viceprvaka svijeta", stoji u naslovu članka na Kuriru u kojem se dodaje:

"Prema najnovijim podacima poznatog sitea 'Transfermarkt', nogometna reprezentacija Srbije se nalazi na fantastičnom 11. mjestu najskupljih nacionalnih momčadi svijeta. Ukupna vrijednost Orlova iznosi 342 milijuna eura, a zanimljivo da je naša selekcija ispred vicešampiona svijeta Hrvatske, čija vrijednost iznosi 316 milijuna eura."

Ovim podatkom hvale se i u Blicu.

"U ukupnom poretku Srbija je po tržišnoj vrijednosti 11. reprezentacija svijeta, a na ovoj listi pretekli smo svjetskog viceprvaka, reprezentaciju Hrvatske čiji su nositelji igre doduše već u poznijim igračkim godinama."

Najskuplji igrač Srbije je Sergej Milinković Savić iz Lazija kojeg Transfermarkt procjenjuje na 70 milijuna eura. Naš najvrjedniji igrač je Marcelo Brozović (40 milijuna) ispred Nikole Vlašića (30) i Marija Pašalića (23). No treba reći da u vrijednost Hrvatske nije uračunat Mateo Kovačić (45 milijuna) jer je zbog ozljede propustio ovaj kvalifikacijski ciklus (opširnije OVDJE). Najskuplja reprezentacija svijeta je Engleska (1.23 milijarde eura), ispred Francuske (978 milijuna) i Brazila (870).

No, vrijednost momčadi prema Transfermarktu je jedno, a izvedbe na terenu nešto sasvim drugo. Hrvatska je na SP-ima osvojila srebro i broncu, dok su Srbi od raspada Jugoslavije tek uspjeli proći skupinu i to dok su bili u državi s Crnom Gorom.

U sličnom tonu bile su nedavne izjave legende BiH nogometa i bivšeg izbornika tamošnje reprezentacije Mehmeda Baždarevića koji je Srbima poručio:

- Dobri ste, ali mislim da je prerano pričati da ste bolji od Hrvatske. O tome i često govorimo, volimo preskakati stepenice. Prvenstvo u Kataru je lijepa prilika da se pokažete i dokažete. Morate čvrsto ostati na nogama. Hrvatska je dugo radila da bi postala viceprvak svijeta. Nije se to dogodilo preko noći. Hrvati su poslije raspada Jugoslavije prvi prihvatili i nastavili sa školom jugoslavenskog nogometa, nastavili su stvarati prave, kvalitetne igrače i trenere.


 

Komentara 49

BD
blue_diamond
09:40 23.11.2021.

Mitomani na kvadrat. 28 srpskih nogometaša vrijedi 342 milijuna eura, a 26 hrvatskih 316 milijuna i to bez Kovacica i Rebica koji zajedno vrijede 77 milijuna i kojih nema na Transfermarktu u sastavu reprezentacije, s obzirom da nisu bili u saatavu protiv Rusije.

EL
Elektra268
09:08 23.11.2021.

Ok, i sami se nekada pozivamo na Transfermarkt, ali da SMS vrijedi skoro duplo ko Brozo naš? Ajte molim vas... Vode mu ne može dodati.

DJ
DjD
09:53 23.11.2021.

Svakoj budali-svoje veselje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije