Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema veze s nacionalizmom

Srpski igrači demantiraju čelnika Nacionala: BBB-i nas nisu vrijeđali!

Futsal Dinamo - Nacional
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
01.04.2016.
u 13:08

– Prekid derbija nema veze s nacionalizmom, nas dvojica iz Srbije nismo bili meta navijača Dinama, problem nije nastao zbog nas.

Neredi koji su se dogodili na utakmici Futsal Dinama i Nacionala i dalje pune novinske stupce. Svi se slažu da divljaštvu i tučnjavi nije mjesto na sportskim terenima, a ono što su pojedinci napravili za svaku je osudu. Međutim, očito je da su i pojedinci iz Nacionala željeli cijelu priču prenapuhati pa je skandal dobio i nacionalističku dimenziju. Naime, čelnik kluba Ivica Đolo, za kojeg na stranicama Nacionala piše da je savjetnik kluba, a ne predsjednik, davao je izjave medijima u kojima je, između ostalog, tvrdio da se prijetilo igračima iz Srbije koji igraju za Nacional, da ih se vrijeđalo na nacionalnoj osnovi. Naravno, mediji u Srbiji to su jedva dočekali pa su ''raspalili'' po Zagrebu, Hrvatskoj, Dinamu i navijačima pa je sve ispalo kao da su igrači iz Srbije bježali glavom bez obzira kako bi spasili svoje živote.

No, Mladen Kocić, reprezentativac Srbije, i Borko Surudžić to su demantirali u izjavi za Sportski žurnal.

– S nama dvojicom sve je u redu, nikakvih problema nismo imali, iako su na tribina bili navijači Dinama. Pretučen je predsjednik Đolo, kao i golman Pavlić i suigrač Čujec na parketu. Nikakvih uvreda na račun Srba nije bilo, rekao je Surudžić, pa dodao:

– Iza ovog incidenta nije politička priča, zakazala je organizacija susreta, što je iskoristilo desetak huligana i epilog je poznat. U dvije godine, koliko smo u Hrvatskoj, nismo imali ni jednu lošu situaciju, imamo odličnu suradnju sa svima u klubu i oko njega.

Slično razmišlja i Kocić.

– Prekid derbija nema veze s nacionalizmom, nas dvojica iz Srbije nismo bili meta navijača Dinama, problem nije nastao zbog nas.

>>Boysi zabili autogol! Nasilje u sportu treba zauvijek iskorijeniti

Komentara 6

TO
Toma2
13:28 01.04.2016.

Bravo za dečke. Sjajni igrači, a očito i ljudi. Dogodila se sramota za Dinamo, ali laži njihova predsjednika su degutantne.

IM
imotadin
16:06 01.04.2016.

Slažem se da ove ispade nije trebalo dodatno napuhavati niti politikom niti nacionalizmom. Ovdje je bilo riječi o propustu organizatora i redarstveno-policijskih struktura. Kocić i Surudžić su pravi dečki. Prave ljudine i odlični igrači.

Avatar Neobavezno
Neobavezno
17:20 01.04.2016.

Hvala vam na demantu i svako dobro u buducnosti.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije