Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĆIRO GA ODUŠEVIO

Srbin koji je bio kapetan Dinama: Regionalna liga nam je potrebna, rat je prošlost

Radmilo Mihajlović
Foto: Printscreen
23.02.2019.
u 14:40

- Bio sam valjda jedini Srbin koji je bio kapetan plavih! Molio sam nakon toga Zajeca da organizira tajno glasanje za kapetana - rekao je svojedobno Radmilo Mihajlović

Bivši nogometaš Radmilo Mihajlović (54), rodom iz Foče, je 1988. godine iz Želje došao u Dinamo. Zabio je devet golova , a u jednoj ga je utakmici Josip Skoblar postavio za kapetana. Puno godina poslije izjavio je: “Bio sam valjda jedini Srbin koji je bio kapetan plavih! Molio sam nakon toga Zajeca da organizira tajno glasanje za kapetana.” U Dinamu je proveo sezonu 1988./89. (9 golova) i otišao izravno u – Bayern!

Mihajlović se sada u razgovoru za Anadolu Agency (AA) osvrnuo na napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i napomenuo da to ne bi smjelo ugroziti formiranje regionalne lige u nogometu.

- To je bio izdvojen slučaj i mogao se dogoditi u bilo kojem gradu. Huligana je uvijek bilo širom stare države i uvijek će ih biti. Ne može ta manjina utjecati na projekt od višeg interesa za sve nas u regiji. Samo kroz regionalnu ligu možemo podignuti kvalitetu nogometa koji je trenutno na jako niskom nivou. Naročito u Bosni i Hercegovini gdje veliki broj klubova nema ni potencijal ni infrastrukturu za sudjelovanje u elitnom rangu - rekao je Mihajlović.

O prelasku srpskog napadača Komnena Andrića u Dinamo je rekao:

- Samo plitki ljudi ne shvaćaju suštinu. Sportaši su uvijek bili primjer lijepog ponašanja. Čak ni za vrijeme rata nisam sreo nogometaša koji je bio sklon ekstremnom nacionalizmu i s kojim bi razgovor tekao u neugodnom tonu. Mnogo je klubova širom svijeta koji u svojim redovima imaju Hrvate, Srbe, Bosance, Makedonce, Crnogorce… I svi se oni druže, međusobno posjećuju, sklapaju kumstva. To je sasvim normalno, ne može tamo neki stranac biti veći prijatelj od čovjeka koji govori našim jezikom. Nole često trenira u Hrvatskoj i koristi svaku priliku da potencira svoje simpatije prema toj zemlji i prema hrvatskom narodu. Moramo već jednom shvatiti da je rat prošlost i da živimo u civiliziranom društvu gdje jedni druge treamo poštivati i pomagati se.

Lijepim riječima govorio je o Ćiri Blaževiću.

- Ćiro je posebna ličnost. Ostavio je ogroman pečat na moju karijeru, iako se ispostavilo da nismo surađivali ni mjesec dana u Dinamu. Zvezda mi je tada nudila 250.000 maraka i stan u Bloku 45. Ćiro je rekao ’imaš sve to, puta dva’. Dao mi je pola milijuna maraka i da biram stan na bilo kojoj lokaciji u Zagrebu. Nisam se dvoumio ni jednog trenutka iako je moja želja oduvijek bila da obučem Zvezdin dres - rekao je Mihajlović koji kaže da je Safet Sušić uvjerljivo najbolji igrač s kojim je igrao.

>> Pogledajte slavlje navijača Dinama

Ključne riječi

Komentara 95

MU
Muncimir
14:57 23.02.2019.

Jedini dobar zaključak je da je rat prošlost. Još bolji zaključak je da nema nikakve zajedničke budućnost, NIKAD. Iako VL služi propagandi “bratstvu i jedinstvu“, tj. jugoslavenstvu ta ideologija je mrtva kao egiptske mumije. Ona umire polako i sigurno kao što će VL. A kad se to dogodi otvara se šampanjac.

DU
Deleted user
14:53 23.02.2019.

Jeza me hvata od riječi..regija..regionalno

DE
deps
14:58 23.02.2019.

Mi smo viceprvaci svijeta. Ne treba nam nikakva regionalna liga, a idiota na stadionima već i sada imamo previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije