Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I Janica na dočeku

Srbić se vratio sa zlatom: 'Dogovorili smo se da idemo na sve ili ništa'

Tin Srbić
Igor Šoban/PIXSELL
10.10.2017.
u 14:19

Kada sam u kvalifikacijama zauzeo treće mjesto, mislio sam da je to golemi uspjeh. Treba proći još neko vrijeme da shvatim što se dogodilo, rekao je 21-godišnji Srbić.

Prije kvalifikacija dogovorili smo se da idemo na sve ili ništa i tako je i bilo, kazao je u utorak na dočeku u Zagrebu hrvatski gimnastičar Tin Srbić koji je na svjetskom prvenstvu u gimnastici u Montrealu osvojio zlatnu medalju u preči.

"Prije natjecanja dogovorili smo se da ćemo napraviti najbolje što možemo, da idemo na sve ili ništa", rekao je Srbić kojeg su, kao i ostatak reprezentacije, na svečanom dočeku organiziranom u zagrebačkoj gimnastičkoj dvorani Sokolski dom dočekali državna tajnica za sport Janica Kostelić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec, predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba Nikola Dragaš i drugi. 

"Kada sam u kvalifikacijama zauzeo treće mjesto, mislio sam da je to golem uspjeh. Treba proći još neko vrijeme da shvatim što se dogodilo", rekao je 21-godišnji Srbić kojem je ovo bio prvi nastup na svjetskom prvenstvu. 

Tin Srbić
1/12

Govoreći u uvjetima u kojima trenira, Srbić je kazao da u dvorani Sokolski dom zbog zastarjele opreme nema dovoljno dobre uvjete, ali da je klub prije nekoliko mjeseci kupio preču na kakvoj su natjecatelji izvodili vježbe na SP u Montrealu, pa nije morao gubiti vrijeme na prilagodbu. 

"Potreban je dug proces prilagodbe i mi na SP u Montrealu na tome nismo gubili vrijeme", rekao je Srbić.

Oduševljenje medaljom, ali i cijelim natjecanjem, nije krio ni Tinov trener Lucijan Krce

"Ovo je natjecanje bilo kao iz snova jer se na njemu poklopilo sve što se trebalo poklopiti", rekao je Krce dodajući kako se Tin oduvijek isticao.

"Tin je uvijek bio više usredotočen na zadatke, znao se dići kada bi pao, bilo je dosta ozljeda, ali je uvijek stao na noge", kazao je Krce.

Čestitajući Srbiću na medalji, predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba Nikola Dragaš je istaknuo da "kada čovjek radi cijeli život u sportu, onda mu je osvajanje zlatne medalje maksimum". "Tin je mlad i ispred njega je budućnost, držim fige da bude uspješan i na olimpijskim igrama", dodao je Dragaš.

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec kazao je da ga je oduševila Tinova koncentracija u finalu.  

"Ono što me oduševilo bila je Tinova koncentracija, kao da je već peti put u finalu i zna sve što ga čeka", rekao je Tkalčec pozdravljajući i rezultate ostalih hrvatskih gimnastičara na SP. 

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop naglasio je da je Srbić prepoznat u programima HOO već prije osam godina.

"Ako nešto ne želiš, onda to ne možeš ni osvojiti. Tin je svima nama, a pogotovo mladima, no i nekim starijim sportašima, poslao poruku da se s puno rada može mnogo postići", istaknuo je Čop.

Komentara 12

NA
narcis660
14:41 10.10.2017.

Tako mlad momak sa tako velikom titulom!!!!Bravo majstore sve ostalo je nebitno.Zlih komentara ce uvijek biti .Ti si jednostavno mlada nada i pibos svojih najblizih!Sve cestitke i pohvale momce!!!!!!!!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:03 10.10.2017.

Bravo

ZP
zpadjen
15:16 10.10.2017.

U mom Montrealu gdje sva šport infrastruktur propada kao i u Zagrebu , sve me još živo sjeća na OI 1976 i Comaneci, anonimni Hrvatko napravi najveći singl uspjeh CRO športa. Mercury Beacoup Tin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije