Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon bolnog udarca

Bjelica: Mi smo sramota Srbije. Za pet godina nećemo postojati

Semi-final match between Serbia and Puerto Rico in the qualifying tournament for the Olympic Games in the Aleksandar Nikolic Hall.

Polufinalna utakmica izmedju Srbije i Portorika na kvalifikacionionom turniru za Olimpijske igre u dvorani Aleksandar Nikol
Foto: M.M./PIXSELL
1/6
05.07.2021.
u 09:25

Ne bježim od odgovornosti, ali i ja se također trebam pitati trebam li i dalje igrati za Srbiju. Ima li ovo smisla, poručio je Nemanja Bjelica.

Talijanska košarkaška reprezentacija šokirala je Srbiju u finalu kvalifikacijskog olimpijskog turnira u Beogradu i slavljem 102-95 (28-22, 29-23, 23-18, 22-32) izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Talijanima će to biti prvi nastup na Igrama otkako su u Ateni 2004. osvojili srebrnu medalju, dok aktualni olimpijski doprvaci iz Rio de Janeira po treći put u posljednja četiri olimpijska ciklusa ostali bez plasmana među 12 reprezentacija koje će se boriti za olimpijska odličja.

Srpska košarkaška javnost, navikla na odlične rezultate, razočarana je ovim neuspjehom njihovih miljenika.

'Je li Srbija stvarno zemlja košarke? Olimpijske igre postaju nemoguća misija za Orlove'', piše Kurir, a Blic ističe:

''Katastrofa za kraj. Srbija je potpuno nadigrana''.

Foto: Predrag Milosavljevic/XINHUA/PIXSELL

Telegraf je pak poraz od Italije prozvao jednim od najvećih sramota u povijesti srpske košarke.

Svi mediji prenose i riječi njihove zvijezde Nemanje Bjelice, košarkaša Miami Heata koji je nakon silnog razočaranja poručio kako možda više neće igrati za Srbiju.

- Blago je reći da je ovo neuspjeh. Ovo je katastrofa jer se od nas očekuje da pobijedimo. Htjeli smo usrećiti naš narod. Ne bježim od odgovornosti, ali i ja se također trebam pitati trebam li i dalje igrati za Srbiju. Ima li ovo smisla. Očito je da nisam pomogao suigračima. Ovo je velika bruka meni kao igraču, nisam bio spreman ovako odigrati. Ne znam je li važan razlog, igrali smo kao govno. Bolja ekipa je pobijedila danas. S ovim stavom ne možemo igrati košarku. Kada igrate za nacionalni tim, morate igrati drugačije. Ako niste ovdje 100 posto, ne možete pobijediti nikoga - rekao je Bjelica i dodao:

Ljudi, za pet godina ćemo nestati ako se nešto ne promijeni. Moramo mnogo bolje, drugačije, da bismo nešto napravili. Velika je sramota kako smo izgubili ovu utakmicu. Ovo nije na stručnom stožeru, već na igračima. Mogao bih sat vremena pričati, jednostavno sam želio biti iskren. Moramo biti primjer, ne samo na terenu, gdje predstavljamo jedan mali narod, već jednostavno... nismo ni djelovali kao ekipa ovaj put.

Video - Slavlje njemačkih košarkaša u hotelu nakon što su izbacili Brazil Ace Petrovića

Komentara 3

PS
popevke sAm slagal
09:42 05.07.2021.

Srbija, zemlja košarke. Ha,ha,ha,ha,ha

PP
Pucvala_premium.2
12:29 05.07.2021.

Ajde da Aba liga i srbiji donese neke rezultate , istovremeno Ceska u kojoj nema stranaca ide na OI , da imamo Hrvatsku ligu ,imali bi i rrprezentaciju , ovako stranci zauzimaju mjesto domacim igracima , a sponzora ionako nema , pa gledamo kako Cibona gubi po srpskim selim utakmice

DU
Deleted user
10:52 05.07.2021.

Mi s A-ekipom smo zakazali a oni s B-ekipom. Ipak je Srbija bolja od nas vec 30 godina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije