Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao bez Igara

Aco nakon bolnog poraza napušta Brazil: Hrvatska i Srbija bile su pod velikim pritiskom

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, Brazil - Njemačka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
04.07.2021.
u 23:09

U košarkaškim krugovima sve glasnije se govori da se Aco već dogovorio s talijanskim prvoligašem Pesarom.

Premda je u prva tri splitska nastupa njegov Brazil izgledao najuvjerljivije, Aleksandar Petrović nije se uspio plasirati na Olimpijske igre u Tokiju. U finalu predolimpijskog turnira u Spaladium Areni Brazil je izgubio od Njemačke (64:75), sastava koji je u polufinalu eliminirao Hrvatsku, pa će ovo vjerojatno značiti i kraj suradnje između hrvatskog stručnjaka i Brazilaca.

Štoviše, u košarkaškim krugovima sve glasnije se govori da se Aco već dogovorio s talijanskim prvoligašem Pesarom za kojeg je, kada je taj klub nosio ime Scavolini, Petrović igrao u sezoni 1987./1988.

Inače, sva četiri domaćina olimpijskih kvalifikacijska turnira nisu uspjela izboriti olimpijsku vizu, a najveća iznenađenja dogodila su se u kanadskoj Victoriji i Beogradu. Premda s osam NBA igrača u sastavu, Kanada je u polufinalu turnira u Victoriji izgubila od Češke (101:103), a Srbija je na svom parketu krahirala protiv Italije (95:102) koja je u 28. minuti imala nedostižnih "plus 24". A to su doista bila velika iznenađenja koja su domaćinima teško pala, pogotovo Srbima koji su i sami smatrali da imaju najlakšu skupinu, što ih je možda i stajalo ovakva kraha.

Video – Slavlje njemačkih košarkaša u hotelu nakon što su izbacili Brazil Ace Petrovića

 

Dvojica ponajboljih europskih razigravača, Vasilije Micić (8 koševa, 2 asista) i Miloš Teodosić (5 koševa uz šut iz igre 1-8, 5 asista), uopće nisu činili razliku protiv sastava azzurra koji su se domaćinu u bučnom Pioniru nametnuli kolektivnim duhom (Mannion 24, Polonara 22, Fontecchio 21, Tonut 15, Pajola 10 koševa). Talijani su tako dobili zadovoljštinu za sve što su propatili nakon neuspješnih kvalifikacija za nastup na Olimpijskim igrama u Riju kojima su te, 2016. godine upravo oni bili domaćini, a slavili su Hrvati na klupi s Acom Petrovićem.

Unatoč NBA-evcima Sabonisu (9 koševa) i Valanciunasu (14 koševa) u sastavu, Litva je ipak posustala u finalu turnira u Kaunasu i to protiv Slovenije (85:96) predvođene genijalnim Lukom Dončićem (31 koš, 13 asista, 11 skokova). Značilo je to da će Slovenci na Olimpijske igre prvi put, a da će ih Litavci, nakon sedam uzastopnih nastupa, prvi put propustiti.

– Dva su razloga za ova iznenađenja. Za razliku od Kanade i Litve, Hrvatska i Srbija igrale su bez četiri, pet svojih najboljih igrača, a osim toga sve domaće momčadi bile su pod velikim pritiskom i zbog velike količine potrošenog novca da bi se taj turnir dobio i organizirao – prokomentirao je Aco Petrović.

Komentara 7

Avatar southman
southman
09:02 05.07.2021.

Sve same prevare u HR košarci od igrača ( izuzev Bogdanovića ) do trenera.

DM
drazen.muhvic
08:17 05.07.2021.

Znači neće biti tamo Srbija, Kanada, Litva? A što fali ovima koji su se plasirali? Kao Kanada puna igrača iz NBA? Pa to su većinom epizodisti koji tamo popunjavaju roster... Srbija - ono kada si umišljen, pa te to lupi po glavurdi. Litva? Iskreno sve su lošiji, a ni šutere više nemaju kakve su imali... I na kraju Hrvatska. Kakvi smo još je to na nešto i nalikovalo (ups sorry, Babo je jedini na nešto nalikovao). Realno u rangu smo sa trećim, a možda i sa četvrtim razredom europske košarke. Kažu plasirali smo se na EP i to vodimo kao uspjeh? Pa na to su se plasirale 24 reprezentacije sa kontinenta. Oni ostali koji nisu ionako igraju amatersku košarku...

SI
sisavac
07:59 05.07.2021.

smijeniti čitavo vodstvo fibe, koje je dopustilo da se ovakva sramota nastavlja, da reprezentacije ne mogu igrati sa svojim najboljim igračima. nek se zamisli i olimpijski odbor, onaj međunarodni, jer kakvu će vrijednost imati titule olimpijskih pobjednika, ako najbolji nisu ni mogli doći, jer su morali igrati u klubovima, ili pak radi njih propustiti oi, zbog odmora nakon naporne sezone. rezultat bude sve manja gledanost, koja se sad medijski pokušava dići i prikazati kao do sad nikad viđeno, ali zna se i pozadina. tko to bude gledao, ne znam, ne zbog satnice, već zbog komplet atmosfere, epidemije, politike koju si olimpijci nisu smjeli dozvoliti da im se uplete. općenito je sport u opasnosti da ga digitalna revolucija ne pomete, jer e-sportovi su budućnost, a ne nekakvi znojni tipovi, ili pak transgenderi koji će uništiti ženski sport.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije