Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beogradski Alcatraz

Srbi otkrili kako se Hrvati ponašaju u njihovu zatvoru: 'Glumili heroje, a sad...'

Partizan - Crvena zvezda
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
21.12.2017.
u 11:38

Srbijanski mediji i dalje se svakodnevno bave tom temom, a Telegraf je odlučio istražiti kako se hrvatski državljani ponašaju u zatvoru.

Hrvatski huligani koji su sudjelovali u velikim neredima na utakmici Partizan – Crvena zvezda trenutačno su smješteni u zloglasni Okružni zatvor, popularno zvan Centralni zatvor ili srpski Alcatraz.

Petorica Hrvata tamo se nalaze već neko vrijeme, a jučer im se pridružio i Ante Firić, koji je u tučnjavi najgore prošao (dobio nagnječenje mozga i kontuziju glave), zbog čega je duže ostao u bolnici.

O motivima sudjelovanja hrvatskih huligana u tom incidentu u Beogradu još nema službenih informacija iako se nagađa da su tamo došli kao plaćenici koji su trebali pomoći jednoj frakciji Grobara da preuzme vodstvo na tribini.

Partizan - Crvena zvezda
1/15

Glasnogovornica Višeg tužiteljstva Srbije Tatjana Sekulić potvrdila je kako su se tijekom istrage branili šutnjom te da im je određen pritvor od 30 dana, a na teret im se stavlja nasilničko ponašanje na sportskoj manifestaciji.

Srbijanski mediji i dalje se svakodnevno bave tom temom, a Telegraf je odlučio istražiti kako se hrvatski državljani ponašaju u zatvoru. U tekstu pod naslovom "Po tribini divljali i izigravali heroje, a sad manji od makova zrna", donose izjavu svog izvora iz zatvora.

 

– Njih petorica nisu u istoj sobi jer tako predviđa Zakon o izvršenju kaznenih djela. Odnosno, osobe koje su obuhvaćene istim kaznenim djelom ne mogu biti smještene zajedno. Od trenutka kad su privedeni ponašaju se normalno, ne prave incidente i nemaju posebne zahtjeve – kaže izvor Telegrafa.

Tek kad prođu sve provjere i liječničke preglede, hrvatski državljani pridružit će se ostalim zatvorenicima, ali oni će međusobno i dalje biti razdvojeni.

Komentara 131

DU
Deleted user
12:30 21.12.2017.

Bili bi oni manji od makova zrna i u hrvatskoj da policija više koristi pendreke. ali imamo kvaziljevičare i kvaziliberale, koji ovakve brane i štite, kad ih policija poprijeko pogleda već mediji vrište o zloporabi sile. zato je hrvatska raj za huligane, ali ovi likovi su preglupi da shvate kako im nije svuda tako dobro kao u hrvatskoj.

KO
konzervativac
12:17 21.12.2017.

Ponašaju se onako kako se ponaša svatko tko završi u zatvoru s koliko toliko inteligencije. Dok ne shvati pravila igre, naravno. Inače su srpski kriminalci u zatvorima poznati po neustrašivosti, hrabrosti i principjelnosti. Kakva je to država gdje se najvećii stadion zove Marakana, a poznati zatvor Alkatraz. Jeli imaju nešto svoje, jebote. Sve samo mit, umjetno i laž. Šesdeset Bugara (možeš mislit) sudjelovalo u tuči i svi pušteni. Sudjelovalo desetak Grka i oni pušteni. U tuči sudjelovalo par građana Hrvatske, šest idiota iz Splita (naviknutih da maltretiraju druge bez kazne), svi uhapšeni i sada se cijela Srbija junači nad njima. Kakvi uhićenici, takvi i oni koji su ih uhitili.

KA
kapunjohan
12:14 21.12.2017.

Brane se šutnjom, normalno ne žele priznati da ih je poslala Hrvatska da destabiliziraju Srbiju i srbski sport -ubačeni provokatori ha ha ha. Oni su bijeda koju treba najstrože kazniti ,jer takvi i slični rade nerede i na utkmicama hrvatske reprezentacije i klubova - fol nezadovoljni navijači, koje su štitile neke strukture vlasti u Hr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije