Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SARA KOLAK

Spremna sam sva natjecanja gledati na TV-u

29.01.2018.
u 00:30

Pokušala sam izbjeći operativni zahvat, probala sam riješiti taj problem terapijom odmorom i vježbama, ali nažalost to nije donijelo uspjeha

Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja i četvrta sa zadnjeg Svjetskog prvenstva, morat će na operaciju lakta.

Ozljeda se dogodila na kraju prošle sezone. Pokušala sam izbjeći operativni zahvat, probala sam riješiti taj problem terapijom odmorom i vježbama, ali nažalost to nije donijelo uspjeha – rekla je Sara koja u ponedjeljak leti u Ameriku gdje će ju 30. siječnja operirati dr. Shawn O’Driscoll.

– Riječ je o jednom od najpoznatijih liječnika kad je posrijedi ozljeda lakta. Obavio je stotine operacija lakta, najčešće igračima bejzbola. Nakon pregleda kod njega vidjet ću što će biti dalje. Moram reći da je odlazak k njemu odmah u početku bila opcija, ali to je bio plan B. Plan A je bila terapija, koja eto, nažalost, nije uspjela – istaknula je naša kopljašica.

Nije mogla podignuti ruku

Znači li operacija i propuštanja sezone?

– Sve ovisi o tome što će liječnik reći i kakva će vrsta operacije biti. Ako budem morala imati dulju stanku, za mene to neće biti nikakav problem jer želja mi je da taj problem riješim jednom zauvijek pa cijena propuštanja jedne sezone i nije tako velika. Bolje da idem korak po korak, bolje da budem sto posto spremna za 2019. nego da si preranim povratkom uništim karijeru – kazala nam je Sara.

Već je jednom imala dulju stanku, nakon operacije ramena. Dogodilo se to nakon što je osvojila broncu na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2015. godine.

Posložila sam se u glavi

– Ubrzo nakon što se vratila s odmora nije mogla podignuti ruke i odlučio sam da ide na operaciju. Dr. Čičak je riješio rame i jako sam mu zahvalan. Za rehabilitaciju smo uzeli vremena koliko god joj treba, oko 15 mjeseci. Nisam želio žuriti, na stabilizaciji smo radili do besvijesti – rekao je Andrej Hajnšek, njezin trener.

Nakon što je propustila sezonu, vratila se jača nego ikad i 2016. osvojila europsku broncu i olimpijsko zlato.

– Bilo je to vrijeme u kojem sam si posložila kockice u glavi. Ili ću propasti ili nastaviti. Psihički sam i fizički ojačala. Treba uvijek biti pozitivan kod takvih stvari. U vrhunskom sportu se, nažalost, događaju ozljede. Možemo reći da je to i normalno, a sportaši se uvijek nekako trude ostati zdravi što je dulje moguće. Zato želim iz ove nove situacije izvući najbolje što mogu. Spremna sam psihički da ću svako veliko natjecanje ove sezone gledati na televiziji. Bit će zanimljiva sezona jer, osim mene, neće biti ni svjetske rekorderke Barbore Špotakove, koja je trudna – rekla je Sara. 

Komentara 8

Avatar southman
southman
07:23 29.01.2018.

Ozljede su dio sporta. Još si mlada i ima još puno sezona ispred tebe !

DU
Deleted user
22:27 29.01.2018.

Ako je Sandra lakat u pitanju samo ništa ne uzimaj, slušaj mene!

DU
Deleted user
06:38 29.01.2018.

Curo primi se ucenja i rada neces bacati koplje cijeli zivot

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije