Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - KUVAJT Červarovi su izabranici u drugom su kolu svladali Kuvajt s visokih 40:21

Šprem: Odradili smo jači trening za Švedsku

Autori: Srđan Hebar, Antonela Vukorepa/VLM
18.01.2009.
u 20:15

Červarovi su izabranici u drugom su kolu svladali Kuvajt s visokih 40:21. Po četiri boda sada imaju tri vodeće momčadi skupine B, uz Hrvate to su, očekivano, Španjolska i Švedska, dok ostale tri momčadi - Kuvajt, Koreja i Kuba još čekaju prve 'hrvatske' bodove.

Kauboji nemaju mnogo vremena za odmor, jer u istom terminu (20.30) sati u Spaladium areni igraju posljednju 'laganu' utakmicu - s Kubom. No, tek nako toga počinje ono pravo - borba za pozicije u polufinalima.

Utakmica koja ide u staž onih mnogobrojnih pobjeda, ali koja je poslužila tek kao lakši trening za uigravanje protiv Švedske.

I interes Splićana za neatraktivnog protivnika bio je manji, skupilo se osam tisuća gledatelja koji su uživali u predstavi Gorana Šprema sa osam te Ivana Čupića sa šest pogodaka.

- Dobio sam 60 minuta, nije važno koliko je tko zabio. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio. Ide na bolje, forma nam se diže. Moramo još riješiti Kubu, da to odradimo, komentirao je uspuhani Goran Šprem.

Susret s Kuvajtom, osim za podizanje morala, poslužio je i za isprobavanje različitih opcija na terenu.

- Važno je da smo se rastrčali, isprobali sm osve varijante i mislim da je to dobro izgledalo. Važno je skupiti glave i igrati dobro. Vjerujem kako to mogu. Pjevat ćemo u autobusu, kao i nakon svake pobjede, nadovezao se Lacković.

Hrvatska je susret odradila bez Ivana Balića kojeg izbornik Červar nije niti prijavio za susret. Našem najboljem rukometašu potrebno je još vremena za odmor.

Hrvatska - Kuvajt 40:21

Tijek susreta:

(prvo poluvrijeme)

0:0 - Utakmica je započela napadom Hrvatske koja igra u bijelim, a Kuvajčani u plavim dresovima.

4:3 - Sasvim pristojan početak, kako s naše tako i s protivničke strane. Mrežu Kuvajčana dva puta je zatresao Lacković, jednom Vori i jednom Metličić, no protivnik zasad dobro uzvaraća.

6:4 - Nakon grubog starta na Voriju isključenje je zaradio Husain. Napad Kuvajčana nije prošaom, a pretendent za najboljeg strijelca prvenstva bez problema dva puta matira protivničkog varata. Losert upisuje prvu obranu.

9:7 - Alhaddad je dva puta smanjivao na hrvatskih plus jedan, a Čupić, Duvnjak i Vori te Losert drže nas u prednosti. Metličić nas brzom kontrom odvodi na dva razlike.

11:7 - I kad smo se već prestrašili da bi nam Kuvajt mogao biti au pair, fantastični Ivan Čupić nas s igračem više odvodi na četiri razlike.

17:11 - Nakon što je u paru s Čupićem odigrao lijepu kontru, Duvnjak bez problema savladava vratara Kuvajta. Losert je primio nepotreban gol od Allekeilya, ali s druge strane uzvratio je Vori. Obrana nam je i dalje problem, ali srećom nije i napad pa su mrežu tresli Lacković, Šprem, Anušić i Buntić koji upisuje prvi nastup na prvenstvu.

19:11 - Ivan Čupić ima šut 6/5, a i u sedmercima je nemoguć zadatak za Kuvajtskog vratara.

21:13 - Duvnjak nas vodi na devet razlike, ali i zarađuje gadan udarac. Nadamo se da ovakve, nominalno 'trening utakmice', neće polučiti ozbiljnije ozljede. Isključenje su dobili Tonči Valčić i Čupić, a u listu strijelaca se uz Alqallafa ponovno upisuje i Buntić.

22:13 - Još jednom je strijelac Buntić, ali u međuvremenu se pridržava za nogu. Nadamo se da nije nešto ozbiljnije.

(drugo poluvrijeme)

24:14 - Prvi napad Kuvajčana u nastavku brani Losert i upisuje svoju petu obranu. Šprem uzvraća s druge strane i odvodi nas na plis deset, Alqallaf prolazi našu obranu, a Tonči Valčić upisuje prvi pogodak. Dvije minute smo s igračem više.

27:14 - Goran Šprem zabija još dva neobranjiva pogotka s krila, a u strijelce se po prvi put upisao Zrnić. U međuvremenu je igrač Kuvajta zbog ozljede koljena iznesen s terena na nosilima. Hrvatska obrana posljednjih desetak minuta nešto bolje funkcionira.

31:16 - Isključenje je zaradio Anušić, a Ahmad uspijeva prevariti Loserta. Na plus 14 ponovno odvodi nas Duvnjak, a raspoloženi Šprem na +15. Almutairi zabija za Kuvajt, a na gol staje Alilović i započinje s obranom.

33:18 - Almutairi zabija s devet metara, ali hrvatski napad je siguran i mrežu trese Denis Buntić. Zrnić je krenuo s brzom kontrom, ali mu je suđeno krivo vođenje. No, nakon još jednog gola Kuvajta i ružnog prekršaja nad Lackovićem, Zrnić je ipak realizirao svoju namjeru.

35:18 - Nakon prekršaja na Anušiću, Zrnić je bio siguran i sa sedam metara. Spomenimo i kako dvoranu cijelo vrijeme prati fantastična atmosfera na splitskim tribinama. Alilović upisuje odličnu obranu, a Lacković postiže četvrti pogodak. Komentator Šola nas je obavijestio kako je najlošiji postotak šuteva 75 posto.

36:18 - Šprem nas i dalje uveseljava pogocima s krila, a utakmica se sigurno privodi kraju. Ostali smo bez Špoljarića na dvije minute, ali da tako ostane i do kraja susreta znatnije promjene rezultata ne bi bilo.

39:20 - Alilovićevu mrežu zatresao je Sanquour. Šprem je iz mrtvog kuta još jednom oduševio publiku. Još jednom je strijelac Zrnić, ali je nakon Alzaoabijevog gola zaradio isključenje. Ipak, Kuvajčani nisu realizirali sedmerac. No, Šprem upisuje svoj osmi pogodak.

40:21 - Protivnicima je dosuđen još jedan sedmerac koji su uspjeli iskoristiti, a za konačnih plus deset zabija Tonči Valčić.

HRVATSKA: Losert, Alilović, Hrvatin, Balić, Duvnjak, Lacković, Zrnić, Vori, Špoljarić, Metličić, Buntić, T. Valčić, Čupić, Anušić

KUVAJT: Husain, Al Khalidi, Al Shatti , Sanqour, H. Al Shamari, Mohammad, Al Qallaf, Al Theyab, Al Anezi, Ahmad, Al Otaibi, Al Hajeri, Abdulredha, F. Al Shamari

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije