Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVEDENO 89 NAVIJAČA

Policija osigurava centar Splita: Pronađeno 154 komada starter streljiva, plinski pištolj...

Amosfera na Poljudu tijekom utakmice Hajduk - Dinamo
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
12.03.2022.
u 22:02

Nakon javnog okupljanja policijski službenici, iz preventivnih razloga, nastavljaju osiguravati užu i širu zonu mjesta održavanja javnog okupljanja i centar Splita.

Čak 89 osoba privedeno je prije, za vrijeme i nakon subotnje utakmice na Poljudu između Hajduka Dinama, izvijestila je policija dodavši da je oduzeto i 35 komada različitih pirotehničkih sredstava te su oštećeni autobusi gostujuće momčadi i navijača.

Kako je rekla policijska glasnogovornica Antonela Lolić, policija je cijelo vrijeme poduzimala niz operativnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

12.03.2022., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Bakljada navijaca Dinama Bad Blue Boysa. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

U odnosu na oštećenja imovine evidentirana su oštećenja na autobusu gostujuće momčadi i još nekoliko oštećenja na autobusima korištenim za prijevoz gostujućih navijača. Osim toga do ovog trenutka nisu zabilježeni drugi značajniji negativni događaji, niti fizički sukobi, a isto tako nije bilo ozlijeđenih osoba, rekla je Lolić.

Privedeno je ukupno 89 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i zbog pronalaska pirotehnike. Policija je pronašla i oduzela ukupno 35 komada različitih pirotehničkih sredstva i to 18 bengalki, dvije dimne kutije, dvije signalne rakete, 13 petardi, plinski pištolj i 154 starter streljiva.

Nakon javnog okupljanja policijski službenici, iz preventivnih razloga, nastavljaju osiguravati užu i širu zonu mjesta održavanja javnog okupljanja i centar Splita.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

>>> Pogledajte napad na autobus s nogometašima Dinama

Ključne riječi

Komentara 4

ZG
Zeljko Grabar
22:56 12.03.2022.

Sve osim zabrane odrzavanja bilo kakvih sportskih priredbi u Splitu na najmanje 1 mjesec je najmanje sto se treba napraviti. I ne samo u Splitu nego u svakom mjestu gdje se protivnicka momcad docekuje sa takvom "ljubavi" kao sto je to danas bilo u Splitu. Taj grad postaje vec biti zarobljenik huliganskih bandi i nesposobne policije i sa takvim klubovima bi trebali ici u europska takmicenja. To vrijedi i za zagrebacke idiote koji su isti kao i ovi humanitarci iz Splita, a najbolje govori u kakvoj drzavi se zivi. Sad samo pricekajmo da pocnu mljeti u masinama za meso protivnicke navijace i prodavati kao cevape. Dali nije policiju i sve koji bi trebali brinuti za red i mir sramota sto se sve tolerira u drzavi Hrvatskoj i dali novinstvo koje zivi od takvih dogadjaja zasluzuje da se ne ugasi. Sutra ce svi pisati o fanaticnoj ljubavi prema svome klubu, o tome kako smo jedna od sigurnijih zemalja u Europi gdje za sada ne fasiraju ljudsko meso i gdje policija i obrazovni sustav rade sve sto je u njihovoj moci da se takve stvari ne dogadjaju. Tu posebno mislim na razne profesore tipa Lalica i slicne koji cak i zaradjuju placu na dubokim studijima takvog huliganizma.

BA
Barba56
12:32 13.03.2022.

neno : Istina ovo nije za pohvalu sto se dogodilo , ali mislim da bi bilo pametnije da pratis grobarei delije . Sto se tice Ukraine , koliko vidis cijeli svijet je za Ukrainu , nama Hrvatima vec vidjem film od 90-95 .

NB
neno.babic
22:40 12.03.2022.

To se zovu hrvatski idioti koji traze neku pripadnost kao solidarnost. Ukrajina koja je Hrvatsku priznala nije ista Ukrajina kao danas. Svi imate muda kad ste u grupi i pod utjecajima svega vidjet ce se kako razmisljate kad shvatite sto je Istina.? Sta da Vam kazem... Izgubljeni ste i zao mi Vas je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije