Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAGBI 7

Splićanke se uspele na sam vrh

'ragbi1_nnn_dal_171109'
'Photoshop'
18.11.2009.
u 11:45

Iako su treninge počele prije tek godinu dana, splitske cure već ove sezone pobjeđuju. Nakon tri odigrana turnira drže vrh poretka u Regionalnoj ligi. Izabranice trenera Ante Olujića bile su druge u Zenici, ali i pobijedile najprije u Pančevu, a potom i na turniru u Splitu koji se održao prošle nedjelje na Starom placu.

I dok je sportska javnost navikla na uspjehe ragbijaša splitske Nade, pomalo neočekivano uspješnim rezultatima svoj je dio pozornosti zaslužila i ženska ekipa u ragbiju 7.

Pred više od dvije stotine gledatelja Splićanke su rezultatom 17:5 pobijedile ekipe Ljubljane i Čelika, a sa 15:0 ispratile su gošće iz Sarajeva.

Iskusnije konkurentice

– Koliko su njihovi uspjesi neočekivani, jasno govori činjenica da su treninge naše cure počele prije godine dana, dok konkurentice iz Ljubljane ili Zenice treniraju već dvije ili tri godine. Uspjeli smo ipak u kratkom roku sastaviti ekipu koja se može nositi s najboljima te ih čak pobjeđivati – ističe Petar Lerotić, tajnik Nade.

Interesa među djevojkama za ragbi, koji slovi kao "grub sport", u Splitu zasad ne nedostaje.

– Nama se takva definicija ragbija uopće ne sviđa. Zanimanje cura rezultat je našeg animiranja učenica splitskih srednjih škola. Sada imamo četrdesetak cura u dobi od 16 do 24 godine, a 25 do 30 njih redovito dolazi na treninge – priča Lerotić.

I dok u Splitu interes gledateljstva za sportske događaje znatno opada, pa prvenstvene utakmice u vaterpolu ili rukometu gleda samo šačica ljudi, u ragbiju takvih problema nemaju. Njihove susrete gleda sve više i više ljudi.

Zanimanje gledatelja

– Na utakmicama muškaraca zna biti i po tisuću gledatelja, a iznenadilo nas je što je turnir cura, iako je bio prvi, gledalo više od dvjesto ljudi – kaže Lerotić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije