Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA SE VRAĆA

Spiskao više od 100 milijuna eura, u zatvoru doživio strašne stvari, a sada je objavio veliku vijest

Boris Becker court case
Foto: Victoria Jones/PRESS ASSOCIATION
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.10.2023.
u 15:08

"Dugo smo bili u kontaktu... Počašćen sam što je odabrao mene", izjavio je 55-godišnji Becker koji je nakon igračke karijere ostao aktivan u teniskom svijetu kao stručni televizijski komentator, ali i kao trener.

Bivši svjetski broj 1 i osvajač šest Grand Slam trofeja, legendarnji njemački tenisač Boris Becker, objavio je u četvrtak na Eurosportu da je novi trener 20-godišnjem Dancu Holgeru Runeu, trenutačno šestom na pojedinačnoj ATP ljestvici.  "Dugo smo bili u kontaktu... Počašćen sam što je odabrao mene", izjavio je 55-godišnji Becker koji je nakon igračke karijere ostao aktivan u teniskom svijetu kao stručni televizijski komentator, ali i kao trener.

Tako je od 2013. do 2016. bio glavni u stručnom stožeru Novaka Đokovića. "Volim ovaj tip igrača, s izraženim temperamentom", rekao je Becker nazvavši Runea "nebrušenim dijamantom". "On je jedan od najboljih mladih talenata u svjetskom tenisu, nastojat ću pronaći ono najbolje u njemu", dodao je trostruki osvajač Wimbledona koji je prošlog prosinca pušten iz zatvora u Velikoj Britaniji, gdje je odslužio osam od 30 mjeseci izrečene kazne zbog prikrivanja imovine vrijedne oko tri milijuna eura u stečajnom postupku. 

Rune je u ovoj godini osvojio naslov na ATP turniru u Muenchenu, bio finalist na Mastersima u Monte Carlu i Rimu te četvrtfinalist u Roland Garrosu i Wimbledonu. Ti su ga rezultati doveli do četvrtog mjesta na ATP ljestvici, što nije uspjelo nijednom danskom tenisaču prije njega. No, nakon Wimbledona je 20-godišnji igrač poražen u prvom nastupu na pet od šest turnira na kojima je nastupio.

Becker, jedan od najboljih tenisača svih vremena iza sebe ima burnu prošlost koju je obilježio skandalima i osobnim bankrotom nakon što je potrošio ukupno 115 milijuna funti. Slavni teniski as jedno vrijeme je proveo u zatvoru zbog velike porezne prijevare. Odslužio osam mjeseci zbog pokušaja skrivanja novca i ostalih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna funti u stečajnom postupku, s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

VEZANI ČLANCI:

Prvi dio kazne Becker je služio u famoznom i zloglasnom londonskom zatvoru Wandsworth, udaljenom 70-ak kilometara od Londona. Becker je ondje trebao provesti godinu i tri mjeseca, no ubrzo je premješten u znatno blaži Huntercombe, u kojem je dobio posao fitness trenera i instruktora u teretani.

 

Po izlasku iz zatvora, u kojem je trebao provesti dvije i pol godine, Becker je dao intervju za TV kuću Sat1, a pristao je dati taj intervju za naknadu od pola milijuna eura.

"U zatvoru si nitko! Samo broj. Moj broj bio je A2923EV. Nisam bio Boris, bio sam samo broj. Nikoga nije bilo briga tko sam ja i tako sam ponovno otkrio osobu kakva sam bio. Naučio sam tešku lekciju. Bilo je to skupo i bolno, ali neke se stvari događaju s razlogom", rekao je Becker nakon izlaska iz zatvora, a još se dodatno otvorio u razgovoru za njemačku televiziju:

"Jedan me zatvorenik htio ubiti, drugi mi je prijetio silovanjem. Rekao mi je što će mi sve točno raditi. Ruke su mi se tresle, bio sam u šoku. Da me moji ljudi u zatvoru nisu branili, tko zna kako bi sve završilo", rekao je Becker u jednom dijelu intervjua.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije