Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U RAZGOVORU ZA VL

Špikić: Napravio sam u karijeri neke korake koje nisam trebao

storyeditor/2022-06-16/PXL_080522_93371627.jpg
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
17.06.2022.
u 07:00

- Na početku nisam ni igrao, pa sam onda počeo ulaziti s klupe, a na kraju sam dobio šansu i zahvalan sam treneru Čačiću koji mi je dao priliku, stavio me u početnih 11 i vjerujem da sam tu priliku dobro iskoristio - kaže Špikić.

Dinamo polako ulazi u svoj svakodnevni ritam, stanka između dviju sezona završila je i Ante Čačić već nekoliko dana radi sa svojim nogometašima, zasad još u Zagrebu prije odlaska u Sloveniju.

Zahvalan sam treneru Čačiću

Odmor nije bio dug, kao da je prije par dana završila proslava naslova prvaka nakon Hajduka. Jeste li se uspjeli odmoriti, gdje ste bili, pitamo Darija Špkića, krilnog igrača plavih.

- Proletjeli su ti dani odmora, ali da ih je bilo više, bilo bi previše. Odmarao sam se s obitelji, s prijateljima, malo tu kod nas, pa malo u Turskoj - kaže Špikić.

Jesu li se slegli dojmovi o prošloj sezoni, kako biste sve ocijenili?

- Na kraju je sve bilo odlično, ali već smo krenuli ispočetka, valja zaboraviti sve što je bilo jer se od prošlosti ne živi, koliko god je na kraju bilo dobro, zanimljivo i napeto, ali i slatko, pogotovu s našim navijačima koji su nas sjajno podržali i na kraju mogu reći da je bilo prekrasno.

Kako biste ocijenili svoju sezonu, imate dosta nastupa, ali zapravo malu minutažu, samo protiv Lokomotive igrali ste svih 90 minuta?

- Na početku nisam ni igrao, pa sam onda počeo ulaziti s klupe, a na kraju sam dobio šansu i zahvalan sam treneru Čačiću koji mi je dao priliku, stavio me u početnih 11 i vjerujem da sam tu priliku dobro iskoristio - kaže Špikić.

Trener Čačić rekao je da su neki igrači na kraju sezone pokazali da se na njih treba ozbiljno računati u novoj sezoni, vidite li i sebe među njima?

- Da, vidim, i to s puno ambicija u novoj sezoni, baš kao što su velike i Dinamove ambicije. Želimo ponovno osvojiti naslov prvaka, vratiti Kup u Maksimir, a i silno želimo ući u skupinu Lige prvaka.

08.05.2022., Zagreb, stadion u Maksimiru - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Dario Spikic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Što je to Čačić donio Dinamu u tih zadnjih pet odlučujućih kola prošlog prvenstva?

- Nekako nam je dao veliku dozu samopouzdanja, donio nam je mirnoću, dobro nas je posložio i sve se to vidjelo i na utakmicama. Vjerovali smo mu i sve nam se vratilo.

Očekujete li da će nova sezona biti vaša sezona?

- Nadam se, radim od prvog dana i dat ću sve da s Dinamom ostvarim sve te željene rezultate, i da ispunim neke svoje ciljeve, a to je da se ustalim u momčadi, da se dokažem i navijačima i svima dobrim igrama i spomenutim trofejima.

I kod Čačića bili ste na desnom krilu, no najbolje ste igrali, pogotovu dok ste bili u Gorici, na lijevom boku kad nije bilo Lovrića, a sad tu imate Oršića. Gdje se vi bolje osjećate?

- Tijekom cijelog omladinskog staža bio sam na lijevom krilu, ali dolaskom u seniorski nogomet morao sam se prilagoditi i na tu drugu stranu i sad mogu reći da mi jednako odgovaraju i lijeva i desna strana.

Na lijevoj je nedodirljivi Oršić, no on možda u prijelaznom roku i ode.

- Ne gledam na to tako, konkurencija je u Dinamu uvijek velika i to je dobro. A velika je i koncentracija kvalitete, to je normalno za takav klub, a dobro je za sve jer nas to potiče da igramo još bolje. Konkurencija je zdrava za svakog sportaša.

Kako biste opisali svoj nogometni put od Kurilovca do Dinama pa potom preko Hajduka i Gorice do povratka u Dinamo, jeste li napravili nešto što niste trebali?

- Bilo je svega, napravio sam neke stvari koje nisam trebao, ali pustimo sad to jer tko zna bih li bio ovdje da nisam išao tim putem na kojem je bilo i teških tenutaka. No, ne volim se vraćati, razmišljam o tome što će biti sutra, o budućnosti, volim gledati samo prema naprijed.

21.05.2022.,Zagreb - 36. kolo Prve HNL, Dinamo - Hajduk. Dario Spikic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako su počele nove pripreme s Čačićem?

- Polako se uvodimo, još nema reprezentativaca, priključit će nam se sljedeći tjedan. Radimo već tri-četiri dana i osjećam se sve bolje. Radili smo i za vrijeme odmora, prema programu naših kondicijskih trenera.

Dakle, ni na odmoru nema odmora?

- Ma ima, ali tjedan dana bio je to rekreativni odmor, malo tenisa, padela....

S kim igrate?

- Najčešće s Bartolom Franjićem, nas dvojica smo u paru i nismo baš često gubili. (smijeh)

Ljubičića znam iz repke

Dinamo ima i nova imena u svlačionici, kako su se uklopili Drmić i Ljubičić?

- Odlično, o Drmiću se sve zna, a Ljubičića znam iz mlade reprezentacije, bili smo zajedno kod Roberta Jarnija u mladoj vrsti, dobar je i vrijedan dečko.

Saznali ste i prve suparnike u kvalifikacijama za Ligu prvaka, jeste li dobro prošli sa Shkupijem i Lincolnom, biste li radije u Skoplje ili Gibraltar?

- Ne znam, mogli smo dobiti i teže suparnike no jedino je važno da u tim pretkolima budemo spremni, ne samo u drugom pretkolu, nego u svima. I bit ćemo takvi. Ne znam trenutačno protiv koga bih radije igrao u tom drugom pretkolu, niti se time opterećujem. Kad vidimo tko će od njih proći prvo pretkolo i tko će nam biti suparnik, tada ćemo mu se i posvetiti - zaključio je Špikić.

>> Pogledajte što je Ćiro rekao o Bad Blue Girls

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije