Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC

Spektakl u Las Vegasu: hrvatski borci spremni za novi ispit

FFC 30: Mykyta Chub, Orsat Zovko i Andi Vrtačić
Foto: Fight Channel
02.11.2018.
u 14:33

Ljubitelji borilačkih sportova uživaju u našim priredbama koje kombiniraju više borilačkih disciplina i upravo je to ono što nas izdvaja od konkurencije i čini nas posebnima - izjavio je vlasnik i predsjednik FFC-a Orsat Zovko

Borilačka promocija Final Fight Championship večeras u Las Vegasu sprema novi spektakl. Jučer su odrađena službena vaganja i sve je spremno za još jednu večer u kojoj će publika u lasvegaškoj Fight Dome areni gledati kik-boks, MMA i boksačke mečeve.

- Ljubitelji borilačkih sportova uživaju u našim priredbama koje kombiniraju više borilačkih disciplina i upravo je to ono što nas izdvaja od konkurencije i čini nas posebnima - izjavio je vlasnik i predsjednik FFC-a Orsat Zovko i najavio 33. izdanje FFC-a.

Ovaj put će u glavnoj ulozi biti kick-boksači i to hrvatski borac, Andi Vrtačić (10-0-0) koji će braniti pojas prvaka u srednjoj kategoriji. Vrtačić ne zna za poraz u profesionalnoj karijeri, a u FFC-u je ubilježio četiri pobjede. U posljednjem je nastupu u ožujku prošle godine u Ateni priredio iznenađenje i srušio prvaka Denisa Marjanovića. Osvojeni pojas će sada braniti protiv Ukrajinca Mykyte Chuba (17-7-0) koji je u FFC ring također ulazio četiri puta, od kojih je upisao samo jedan poraz.

Još jedan kik-boksač iz Hrvatske ući će pod reflektore Fight Dome arene. Bivši izazivač u lakoj kategoriji i Vrtačićev timski kolega Teo Mikelić (18-6-0) vraća se u FFC ring i odmjerit će snage protiv Chrisa McMillana (37-10-0). Kanađanin u ovaj meč ulazi s više iskustva, no Mikelić se okušao u najvećim svjetskim kik-boks promocijama poput Gloryja. Pod okriljem FFC-a ubilježio je pet pobjeda i dva poraza.

MMA dio večeri donosi okršaj u lakoj kategoriji u kojem će Darrick Minner (21-9-0) ukrstiti rukavice s bivšim UFC borcem Clayom Collardom (16-7-1). Collard se vratio MMA borbama nakon dvogodišnje pauze i trenutno je na dvije pobjede u nizu, a obje je ostvario prekidom. Njegov protivnik Minner ima dvije pobjede u posljednjih pet nastupa, a glavna prednost mu je grappling, o čemu svjedoči čak 18 pobjeda "submissionom" od ukupno 21 ostvarenih pobjeda u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Boksački meč donosi američki dvoboj na šest rundi između Randyja Fuentesa (7-6-1) i Andrea Keyesa (9-1-0) u super velter kategoriji. Fuentes je iz zadnjih pet mečeva tri puta izlazio kao pobjednik, a posljednji put je slavio u srpnju tehničkim nokautom.

Keyes je, s druge strane, u posljednjih pet nastupa upisao jednako toliko pobjeda, a četiri ih je ostvario tehničkim nokautom. U ring se vraća samo tri tjedna nakon posljednjeg meča.

- Fuentes i Keyes su dvojica boraca koji vole otvorene izmjene udaraca. Ovaj meč će biti uzbudljiv svima - najavio je Orsat Zovko.

U uvodnom dijelu FFC-a 33 vidjet ćemo MMA obračun u velter kategoriji između dvojice boraca na domaćem terenu. Jordan Christensen (0-1-0) odmjerit će snage s Sherrardom Blackledgeom koji će odraditi svoj profesionalni debi. 

FFC 33 rezultati vaganja:

(MMA) Welterweight Division

Jordan Christensen (0-1-0) - 77,2kg

Sherrard Blackledge (Pro Debut) - 76,1kg

(Kickboxing) Lightweight Division

Chris McMillan (37-10-0) - 70,0kg

Teo Mikelić (18-6-0) - 69,8kg

(Boxing) Super Welterweight Division

Randy Fuentes (7-6-1) - 70,1kg

Andre Keys (9-1-0) - 69,7kg

(Co-Main Event – MMA) Lightweight Division

Darrick Minner (21-9-0) - 70,5kg

Clay Collard (16-7-1)- 70,4kg

(Main Event – Kickboxing) FFC Middleweight Title Bout

Mykyta Chub (17-7-0)- 83,9kg

Andi Vrtačić (10-0-0) - 84,5kg

Komentara 3

TR
trabant7
19:16 02.11.2018.

Trenirali dobro sa tvojom sekicom.

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
15:22 02.11.2018.

Spektakl u Las Vegasu: hrvatski borci spremni za dom i novi I spit kako udarati otpozadi, podmuklo, pokvareno i plemensko zavičajsko domoljubno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije