Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boks

Spektakl u Areni: Hrgović protiv Škota Cornisha za svjetski naslov

Filip Hrgović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
31.07.2018.
u 15:19

Bit će ogromna čast boriti se za naslov ispred svoje publike u Zagrebu - kazao je Hrgović

Filipa Hrgovića (5-0, 4 KO) očekuje najveći test u dosadašnjoj karijeri u meču protiv Škota Garyja Cornisha (25-2, 13 KO) za svjetski naslov u teškoj kategoriji po WBC verziji koji će se održati u Areni Zagreb.

Hrgović, osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, na impresivan je način započeo svoj profesionalni staž i ostvario fantastičan omjer od pet pobjeda u pet susreta, porazivši Raphaela Zumbana (TKO1), Pavela Soura (KO1), Toma Littlea (TKO4), Seana Turnera (UD8) i Filiberta Tovara (TKO4). 26-godišnjak iz Zagreba, koji trenutno trenira u Miamiju s novim trenerom, Kubancem Pedrom Diazom, u svom će se rodnome gradu boriti za prvi veliki svjetski naslov u teškoj kategoriji po WBC verziji.

Filip Hrgović
1/5

Visok 201 cm, Cornish, bivši IBC interkontinentalni prvak, bit će najviši protivnik s kojim se Hrgović susreo u svojoj profesionalnoj karijeri. Škot je protiv hrvatskih boksača dosad bio vrlo uspješan, ostvarivši pobjede nokautom protiv Jakova Gospića, Ivice Perkovića, Hrvoja Kišičeka i Marina Goleša.

- Bit će ogromna čast boriti se za naslov ispred svoje publike u Zagrebu - kazao je Hrgović i dodao:

- Karijera Garyja Cornisha dosad je bila vrlo uspješna, borio se s iskusnim boksačima. Kao i prema svim svojim suparnicima dosad, i prema njemu osjećam veliko poštovanje. Budući da je Škot, siguran sam da će se pokazati velikim ratnikom u ringu.

- On je najveći protivnik s kojim sam se dosad borio, a to definitivno zahtijeva novi stil borbe i predstavlja novi izazov, ali ako želite osvojiti naslov, morate se suočiti s boksačima različitih stilova i kalibara - rekao je Hrgović.

Foto: Team Sauerland

- Vjerujem da nas očekuje tijesna bitka između dvojice istinskih boraca koji žele pokazati što znaju. Teška kategorija je posebna i ne možete pretpostaviti što će se dogoditi. Jedino što sa sigurnošću mogu jamčiti je da ću 8. rujna biti 120 posto spreman pokazati najbolje boksanje - dodao je hrvatski boksač.
 
S druge strane, i Cornish je vrlo samouvjeren uoči zagrebačkog sraza:

- Bio sam u Njemačkoj sa sparing partnerom Kubratom Pulevim kad sam prvi put zamijetio Hrgovića. Sjeo sam, gledao ga kako boksa i činio mi se vrlo dobrim, no pobijedit ću ga. Ne smeta mi što se borimo u njegovu rodnome gradu i za mene neprijateljskoj atmosferi. Blokirat ću tu činjenicu i fokusirati se na posao. Već sam se ranije borio protiv Hrvata i sve ih zaustavio pa sam vrlo samouvjeren prije odlaska u njegovo 'dvorište'.

>> Pogledajte razgovor s Filipom Hrgovićem na Večernji TV-u

Škot odnedavno ponovno surađuje sa svojim starim trenerom i naglašava da se osjeća bolje nego ikad.

- Ovo je za mene dobra borba i prihvatio sam je jer nosi i rizik, ali i nagradu. Rizik je velik jer je on na ljestvici rangiran vrlo visoko, a nagrada je ogromna jer ću ja zauzeti njegovo mjesto kad ga pobijedim - kaže Cornish.
 
Promotor Nisse Sauerland iz Sauerland tima ističe:

- Presretni smo što možemo potvrditi Garyja Cornisha kao protivnika Filipa Hrgovića u njegovom nastupu kod kuće. Ovo će mu biti najteži test dosad, no ujedno i veliki spektakl za obožavatelje koji će u Areni Zagreb svjedočiti srazu hrvatskog gladijatora i škotskog ratnika u borbi za svjetski naslov u teškoj kategoriji po WBC verziji.

Željko Karajica, glavni izvršni direktor 7Sportsa, sportskog odjela ProSiebenSat.1 Group i direktor agencije za evente MMP Event GmbH, dodaje:

- Ovo će biti fantastično natjecanje između dvojice vrhunskih sportaša u teškoj kategoriji. Hrvatska publika može se veseliti ovom zagrebačkom spektaklu u kojem su u glavnoj ulozi njihov domaći junak Filip Hrgović i Gary Cornish.
 
Ulaznice za zagrebačku boksačku noć ''Fight Night Zagreb'', meč Filipa Hrgovića protiv Garyja Cornisha, 8. rujna, dostupne su na www.eventim.hr, a najniža cijena ulaznice iznosi 110 kn.

>> Pogledajte hrvatske vaterpoliste kako na dodjeli medalja pjevaju Moju domovinu

Ključne riječi

Komentara 4

JU
juma
17:42 31.07.2018.

Kakav svjetski naslov? Ovaj lik se cijeli zivot borio s anonimusima i nabijao statistiku. Onda je usao u ring s A. Joshuom i izdrzao oko 1 minutu prije nego sto je poljubio pod. Mislim kako to Hrgovic lako rjesava, ali se pitam koji naslov moze osvojiti kada ovaj lik nema niti jedan?

MA
mariocibaric12345
16:27 31.07.2018.

Ala budale

DU
Deleted user
16:30 31.07.2018.

Na srpskim se portalima naveliko raspisali o legendi i jednim od najvećih no zar je tako teško ako već sve spomeneš napisat da se radi o Hrvatu Mate Parlovu ? Nema veze što je srbija prisvojila manipulacijom sebi svojstvenoj sve medalje bivše YU no Hrvat je Hrvat i u YU i nakon raspada te umjetne tvorevine !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije