Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANA HABAZIN:

I na jugu Afrike svi su navijali za vatrene na SP-u

Ivana Habazin
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
27.07.2018.
u 07:59

S obzirom na to da smo na dijeti, pazimo na kilažu, jedva smo čekali utakmice jer ti bi nam dani bili kao Božić. Stalno smo nešto spremali i sve bismo jeli. Inače, ovdje u Južnoafričkoj Republici gotovo svi su navijali za Hrvatsku – rekla je Ivana Habazin.

Naslov prvakinje IBO organizacije, osvojen u ožujku protiv Gruzijke Sikmašvili, hrvatska boksačica Ivana Habazin branit će prvi put u Južnoj Africi, u zemlji u kojoj se trenutačno i skrasila.

Naime, u potrazi za što boljim uvjetima rada i trenerom, Ivana se preselila na afrički jug, pa će tako u Pretoriji i braniti svoj pojas. A njega će joj pokušati oduzeti izvjesna Gifty Ankrah, o kojoj ni sama Ivana ne zna puno. Pogled na boxrec.com reći će da je riječ o 36-godišnjoj boksačici iz Gane koja za sobom ima osam pobjeda (šest nokautom), pet poraza (tri nokautom) i jedan remi.

>> Pogledajte razgovor s Ivanom Habazin za Večernji TV

– Znam da se borila s Christinom Hammer za WBC i WBO naslov i izgubila nokautom, a izgubila je i protiv Niki Adler. Moja suparnica dosta je snažna, sve te tamnopute cure dosta su fizički jače, ali tehnički sam ja bolja. Očekujem da će ona biti prilično statična i da će ići na neki jači udarac, da baci neku bombu, a ja se uzdam u svoju obranu. O nokautu ne razmišljam, no nadam se da ću je nadboksati.

Meč će se održati u Pretoriji 26. kolovoza, pa je Ivana u punom treningu.

– Počela sam sparirati i iznenadila se koliko mi već sada dobro ide, a imam još više od pet tjedana za pripremu. S obzirom na to da sam ovdje na gotovo 2000 metara nadmorske visine, kada počnem s treningom, puno dulje mi treba da mi pluća prorade, no do meča ću biti prilagođena i na to.

 

Ankrah će zacijelo imati više navijača od Hrvatice.

– Istina, ovo je njezin teritorij, no ja ću zbog toga možda biti još motiviranija. Za sada sam dosta smirena, a što će biti za pet tjedana, to ćemo vidjeti.

Ivana Habazin
1/18

A kako joj je, u njezinu boksačkom kampu, bilo pratiti nastupe naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu?

– S obzirom na to da smo na dijeti, pazimo na kilažu, jedva smo čekali utakmice jer ti bi nam dani bili kao Božić. Stalno smo nešto spremali i sve bismo jeli. Inače, ovdje u Južnoafričkoj Republici gotovo svi su navijali za Hrvatsku – zaključila je Ivana Habazin.

>> Pogledajte 10 Top hitova vatrenih i zašto ih volimo još više

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije