Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK

Špehar: Ispadnemo li, neće to biti smak svijeta, jer ovo više ionako nema smisla

25.04.2015., stadion Park mladezi, Split - MAXtv 1. HNL, 30. kolo, RNK Split - NK Osijek. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/2
30.04.2015.
u 22:55

Slavonija blizu da ostane i bez posljednjeg prvoligaša.

Osijek, Zadar ili Istra? Ta su tri kluba svakako najveći kandidati za selidbu u niži rang. Iako ne želimo umanjiti važnost Zadra i Istre, ispadanje Osijeka svakako bi bio veliki šok za naš nogomet, u tom slučaju Hrvatska istočno od Koprivnice ne bi imala nogometnog prvoligaša!

Slavonija, taj nepresušni izvor nadarenih nogometaša, pretrpjela bi težak udarac, ali bi, kao i mnogo puta dosad u znatno težim situacijama od sportskih nevolja, preživjela i opet uskrsnula.

"Dosta je više agonije..."

– Svi se nadamo da će Osijek izboriti ostanak – istaknuo je Robert Špehar, jedan od najboljih igrača koje je Osijek dao. Potom je dodao:

– Ali moram vam reći i ovo: prođete li gradom i osluhnute li puls Osječana slušajući što pričaju po kafićima, sukus svega bio bi: "Ma nek' više završi ta agonija, na bilo koji način, jer ovo više nema smisla"! Ispadanje Osijeka bio bi veliki udarac i šok ne samo za osječki i slavonski, već za hrvatski nogomet! Ali sjetimo se da je Osijek lani izborio ostanak tri minute prije kraja sezone, preklani opet u zadnjim trenucima sezone, prije tri sezone je bilo slično – sjeća se Špehar.

Ispadao je i Juventus...

Ne bi, dakle, bio smak svijeta ispadne li Osijek?

– Ni slučajno! To se može svakome dogoditi, pa ispadali su Juventus, Parma... Ispadne li Osijek u Drugu ligu, onda bi se jednostavno morao dogoditi nekakav klik u gradu, u regiji, koja jednostavno treba prvoligaša. Ma kako se rasplelo prvenstvo, nešto se mora dogoditi, potrebne su promjene, ovako dalje doista više ne ide. Klub je već godinama ostavljen i prepušten sam sebi, ne treba sad tražiti krivce zašto je to tako jer smo krivi svi mi zajedno.

Špehar je, inače, od rujna 2010. do studenoga 2011. godine, bio predsjednik kluba u kojem je i napravio prve nogometne korake. Zašto je otišao nakon samo 14 mjeseci, gdje su bili razlozi odustajanja?

– Nisam odustao zato što nisam hrabar ili zato što ne želim raditi, nego zato što sam shvatio da se borim protiv vjetrenjača i da u takvoj borbi nemam nikakve šanse! I ne samo ja nego i uprave i predsjednici prije i poslije mene. Ustupio sam svoje mjesto nekom drugom kako bi se napokon u tom klubu nešto pozitivno dogodilo! Na žalost, sve je po starom, klub financijski tone sve dublje pa je za golo preživljavanje neophodno prodavati obiteljsko srebro, vlastite mlade igrače. A to ne vodi ničemu dobrom, stalno se vrtimo u začaranom krugu...

Vidite li rješenje?

– Uvjeren sam da je privatizacija, poput one koju je učinila Rijeka, jedino rješenje za spas naših, ne samo nogometnih klubova. Svaki klub mora imati pravoga gazdu, ovako ne valja kad je svačije i ničije! I kako god ovo završi, ljudi koji odlučuju trebaju sjesti za stol i reći treba li ovoj regiji i gradu nogometni prvoligaš ili ne! Dosta je zabijanja glave u pijesak, klub treba privatizirati – smatra Špehar.

>>Radonjić promašio jedanaesterac pa spasio Istru protiv Slavena

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije