Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Eura

Španjolski "panenka" S. Ramos: Samo da ne budu jedanaesterci!

'Spain\'s Sergio Ramos kicks to score a penalty goal against Portugal during the penalty shoot-out in their Euro 2012 semi-final soccer match at the Donbass Arena in Donetsk, June 27, 2012.
Foto: 'JUAN MEDINA'
1/5
01.07.2012.
u 18:23

Sammer: Furija igra ružan nogomet, a talijanski bi se način trebao prikazivati na svim akademijama

\"U La Masiji ga nisu htjeli, a danas od njega strepi cijela Španjolska\", tako je današnje finale Eura s velikom Balotellijevom slikom na naslovnici najavio španjolski El Mundo Deportivo. Naravno, referiraju se na 2006. godinu kada je Barcelona Balotellija proglasila neperspektivnim. Slučajno ili ne, Mario Balotelli uoči finalne utakmice protiv Španjolske na svojoj je internetskoj stranici objavio slike iz 2006. godine kada je bio na probi u Barceloni. No, stručnjaci iz La Masije rekli su da nije dobar.

Osim El Munda Deportiva, napadača Italije pohvalio je i njegov trener u Cityju Roberto Mancini.

– Ovo što radi na Euru dokaz je da je odrastao. Uvijek sam bio uz njega, uvijek sam mu želio pomoći jer tom momku ni u jednom trenutku karijere ili života nije bilo lako – rekao je Mancini.

A Balotellijeva majka Silvia dala je intervjuu s puno emocija za Gazzettu.

Poklon za Balotellija

Bilo je teško gledati ga kako plače nakon utakmice s Njemačkom. Zadnji je put plakao zbog Jose Mourinha dok mu je bio trener u Interu– rekla je Silva i nastavila:

– Isto tako, nikada me nije zagrlio tako snažno kao nakon polufinala. Pustio je sve emocije iz sebe, a bilo ih je strašno mnogo. I stalno je govorio da mu donesem poklon, da dođemo ja i njegov otac u Kijev, na finale. Naravno, doći ćemo.

U Italiji je zavladala prava euforija, znaju to i igrači.

– Malo sam spavao, ali ne zato što sam proučavao protivnika, nego zato što sam gledao slavlje na ulicama Italije poslije pobjede nad Njemačkom. Prošli su me trnci, a mogu samo zamisliti što će se događati u vrijeme finala – rekao je vratar azzurra Gianluigi Buffon.

Na vratima furije će pak biti Iker Casillas, koji priznaje da su zamalo ispali s Eura jer ih je Hrvatska držala na konopcima.

– Uoči trećeg kola s Hrvatskom ni jednog trenutaka nismo razmišljali o remiju kojim bismo izbacili Italiju. Željeli smo svladati Hrvatsku iako su nas u jednom trenutku stisnuli i umalo izbacili s turnira – rekao je Casillas.

Španjolci uvjereni u naslov

Iako španjolski mediji tvrde da je furija favorit protiv azzurra, Cesc Fabregas smiruje euforiju u svojoj zemlji.

– Prerano smo se počeli radovati obrani naslova. Italija je jako opasna. Talijani imaju dosta mogućnosti u napadu, odakle nam prijeti najveća opasnost. Balotelli sam može dobiti svaku utakmicu, a u veznom redu imaju fenomenalnog Pirla – rekao je Fabregas.

Sergio Ramos, jedan od junaka pobjede Španjolske nad Portugalom u polufinalu, ovaj put ne bi želio da se pobjednik rješava raspucavanjem jedanaesteraca.

– Ne želim opet proživljavati tu dramu. I nema šanse da opet pucam jedanaesterac u stilu Panenke – poručio je Ramos.

A legenda njemačkog nogomete Mathias Sammer dao je izjavu koja se sigurno neće svidjeti Španjolcima:

– Furija igra ružan nogomet, a talijanski bi se način trebao prikazivati na svim nogometnim akademijama.

Komentara 1

BL
Blekpanther
18:57 01.07.2012.

Taj arogantni Sammer, sam bi zelio da njegovi Njemci isto igraju kao Spanjolci ali oni to nisu nikako u stanju, izdvojite "auslendere" iz njegovog "elfa" i vidit ce te sta je ostalo samo "priuceni zidari" (ne zelim vrijedati zvanje zidara). Podsjetit cu vas na njegovu aroganciju to je jedan od onih koji su pitali 96 tko je Hrvatska a 98dobili odgovor!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije