Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOVAC UOČI DERBIJA

Španjolski novinari otkrivaju: Svi se čude što je Olmo dobio poziv u reprezentaciju

15.11.2019.
u 08:58

– Dolazi iz Hrvatske nogometne lige koja ovdje nije pretjerano praćena i to sve ljude čudi.

Uvijek pristojan i odmjeren, mladi Dinamov talent Dani Olmo (21) dobro je poznat španjolskoj javnosti. Ove je godine s U-21 reprezentacijom Španjolske osvojio Euro i proglašen je najboljim igračem finala, s Dinamom otkriva čari Lige prvaka i svakom utakmicom sve je veći povod za razgovor.

Kada je došao u HNL prije pet godina, piknuo je prstom u pekmez jer nije bio lakom za velikim ligama, a ovdje je napredovao toliko da je došao i do A vrste Španjolske. Zbog njegove igre sve bi ga više europskih momčadi rado vidjelo u svojim redovima. Posljednji u nizu je Manchester City koji je navodno jako zagrizao za igrača Nenada Bjelice.

Može sve iznenaditi

No Olma sada brinu druge brige. Naime, danas u 20.45 sati njegova Furija u sklopu kvalifikacija za Euro 2020. godine igra protiv Malte i baš bi Olmo mogao debitirati u toj utakmici. Koje su šanse da se to dogodi, pitali smo španjolske novinare.

– Španjolska je prva u skupini, osigurala je Euro. Mislim da će dobiti priliku protiv Malte. Bilo bi to sjajno jer to će biti posebna utakmica za njega. Igra se u Cadizu, a odatle je njegova baka. Puno članova obitelji tamo ima i njegov otac koji je rekao da će obitelj biti na tribinama. Tako da bi bilo sjajno da pred njima debitira. Mislim da će dobiti koju minutu – rekao je Joan Tejedor sa španjolske radiomreže Cadena SER. On zna dosta o Olmu, prati ga odmalena.

– Sviđa mi se kao igrač. Pratio sam ga dok je još dok je bio u Barceloninoj školi. On je tamo igrao u sjajnoj generaciji u kojoj su bili igrači koji su sada po velikim klubovima. Teško nam je ovdje u Španjolskoj pratiti hrvatsku nogometnu ligu, zato su sve informacije koje o njemu dobijem uglavnom od njegova oca Miguela s kojim sam dobar. Daniju je u Hrvatskoj super, koliko znam. Naučio je jezik, Dinamova škola nogometa je sjajna. Iz nje su izašli igrači poput Modrića, Bobana, Kovačića, Rakitića... Tako da mu u Dinamu nije teško napredovati. A mislim da je dosta napredovao. Razgovarali smo prije koji dan s trenerom Nenadom Bjelicom i on je rekao da je Dani sjajan, da može igrati u bilo kojem klubu. Ima puno ponuda iz cijele Europe za njega, ali gdje god ode, ako ode, snaći će se. Bjelica kaže da je prerastao HNL – kaže Tejedor pa nastavlja o Olmu:

– Sviđa mi se kao igrač, tehnički je dobar, ima sjajne kombinacije, ima snagu u nogama. Igrač je koji ima loptu i može napraviti razliku u zadnjim minutama. U tom zadnjem dodiru može ili zabiti ili sjajno dodati. No unatoč svemu tome, pred Španjolcima se tek mora dokazati.

– Ne govori se o njemu mnogo u Španjolskoj, nije medijski eksponiran. Praktički je novo lice, tako da se ne očekuje puno. Može iznenaditi. Svi novinari ga hvale. Lijepo je iznenađenje, jedan je od najboljih u Dinamu, ali i Ligi prvaka. Europa tek otkriva Danija Olma – zaključio je.

Sličnog je mišljenja i kolega iz španjolske Marce Alberto Rubio koji prati međunarodni nogomet. Samim time i Olma.

– Da, pratim njegov napredak. Dolazi iz Hrvatske nogometne lige, koja ovdje nije pretjerano praćena i to sve ljude čudi. No zaslužio je svoje mjesto u A vrsti. Dobro igra, dobro dribla, ima talent. Kreira situacije. Prije nego što dobije loptu, on već zna što će s njom – kaže Alberto koji se osvrnuo i na HNL u kojemu se Olmo trenutačno formira kao igrač.

Dinamo traži 40 milijuna eura

– On je jako napredovao u Hrvatskoj. Inače igrači odlaze u Englesku, u Arsenal, Manchester City, Manchester United i njegov odlazak u HNL svima je bio čudan, ali ispostavilo se da je to bio odličan potez. Dobra je to liga, imaju jednu od najboljih akademija na svijetu, to smo vidjeli i prošle godine na Svjetskom prvenstvu na kojemu je većina igrača hrvatske reprezentacije ponikla u Dinamu. Liga je dobra, ima dobre igrače, tehnička je, ali i fizička. Dinamo je najbolji klub u državi, ali posljednjih godina tu je i Rijeka, a i Hajduk se zna boriti za vrh.

I on smatra da će Olmo dobiti priliku protiv Malte.

– Mislim da će igrati. Kvalifikacije su bile dobre. Malta je posljednja u našoj skupini, ali nije bezopasna. Olmo može zaigrati. Dokazao se u Dinamu i Ligi prvaka. Može puno pomoći Furiji. Kvalitetan je, ima maštu, neke nove načine gledanja na igru kada je u napadu, može izvući neku novu situaciju – zaključio je.

Bilo kako bilo, Dinamo je iznjedrio još jednog reprezentativca, ali kako je on sve bolji, tako je sve traženiji. Plavi za Olma traže 40 milijuna eura i vrlo je izgledno da će uskoro spakirati svoje kovčege i iseliti se s Maksimira....

Komentara 6

ZA
!zagreb!
10:35 15.11.2019.

Trebali bi španjolci otkupiti prava na prinos HNL-a. Pa barem sažetke pustiti nakon svakog kola.

ZE
Zeton
10:45 15.11.2019.

Izgleda da je skroman i radišan mladić slično Modriću. Uspio se od najniže stepenice do zvijezda. Vidjet ćemo kako će dalje biti jer da bi do kraja uspio mora konstantno igrati u klubu. Čak mu je bolje biti i uu manjem klubu samo da igra. Takvih igrača kao sto je on u Španjolskoj ima na stotine zato mu neće biti lako. Bolje bi mu bilo da je prihvatio poziv naše reprezentacije jer se sad udomaćio te shvatio naš mentaitet i psihologiju. Neka mu je sretno.

Avatar Sokol
Sokol
11:10 15.11.2019.

Nek dinamo prezimi u ligi prvaka pa nek vide kako će se čuti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije