Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina D

Španjolska razmontirala Tursku 3:0 i poslala ozbiljnu poruku Hrvatskoj

Španjolska vs. Turska
Foto: Reuters
1/33
17.06.2016.
u 22:54

Furija je tako postala prva reprezentacija na ovogodišnjem Euru koja je postigla tri pogotka u jednoj utakmici i protiv Hrvatske za četiri dana će tražiti treću pobjedu.

Španjolska je od Turske zadnji i jedini puta izgubila 1954. godine i to na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo. Ubrzamo li 62 godine kasnije ista priča. Turci su ovoga puta deklasirani od Španjolske 3:0 koja se pokazala u jako dobrom svijetlu. Alvaro Morata je bio dvostruki strijelac, dok je Nolito uz jedan pogodak upisao i jednu asistenciju.

Ali prilika u prvih 10 minuta susreta nije bilo, no žutih kartona je. Glavni sudac utakmice Srbin Milorad Mažić je već nakon 58 sekundi u svoj notes odlučio zapisati španjolskog braniča Sergija Ramosa zbog preoštrog starta, a turskog napadača Buraka Yilmaza je u devetoj minuti dočekala ista sudbina.

Ali onda se krenuo igrati nogomet. Prva solidna prilika je pripala Španjolcima. U 11. minuti je Jordi Alba uputio oštar centaršut u peterac Turaka i tamo je ispred Morate uklizao turski branič Balta i pogodio stativu.

Slijedeća prilika je došla tek u 34. minuti i nju je Morata pretvorio u vodstvo Španjolaca. Nolito je izrazito preciznom loptom pronašao Juventusovog napadača koji glavom loptu šalje uz lijevu stativu turskog gola.

Turci nisu imali vremena za oporavak i onda ih je ponovno šokirala Španjolska. U 37. minuti Nolito je povećao vodstvo Furije na 2:0. Nakon Fabregasovog ubačaja Mehmet Topal nije dobro očistio loptu koja je došla na noge napadača Celte i on mirno zabija.

Na odmor se otišlo s dvostrukim vodstvom Španjolaca, ali ono se utrostručilo već u četvrtoj minuti nastavka. Sjajna akcija Španjolaca rezultirala je drugim pogotkom Morate nakon odličnih dodavanja Inieste i Albe koji je asistirao bivšem Realovom napadaču.

Do kraja susreta Španjolska je odigrala rutinski i sačuvala vodstvo, a Turska nije uspjela u cijeloj utakmici ozbiljnije zaprijetiti De Gei na španjolskim vratima zbog čega će Fatih Terim sigurno biti izrazito ljut.

Furija je tako postala prva reprezentacija na ovogodišnjem Euru koja je postigla tri pogotka u jednoj utakmici i protiv Hrvatske za četiri dana će tražiti treću pobjedu. S druge strane, Turska se nalazi blizu ispadanja, ali ukoliko pobijedi Češku slijedeći utorak možda prođe dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasiranih reprezentacija.

>> Marković: Imali smo dojavu da će doći do prekida. Šuker: Nemoćni smo, boli me srce

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Ključne riječi

Komentara 12

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:39 17.06.2016.

Danima nema prave hrvatine, da nije među izgrednicima ?

DC
DC
01:54 18.06.2016.

Nakon 2-3 baklje sto su im rodaci bacili i sprijecili vatrene da pobjedu Cehe raspisali se hrvatonrzci i cukuni pa ko voli nek izvoli.

DU
Deleted user
22:09 17.06.2016.

Ako turci dobiju cesku ili remiziraju mi mozemo i izgubiti s 6-0 i opet smo drugi u skupini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije