Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječ izbornika

Čačić: To su bili teroristi! Oni se sada smiješe, a mi se sramotimo

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
17.06.2016.
u 20:55

- Oni koji su za prekid odgovorni vjerojatno se sad smiješe u svojim foteljama, a mi se tu sramotimo.

- Zbog prekida koji se dogodio možemo se svi zajedno crveniti. Oni koji su za njega odgovorni vjerojatno se sad smiješe u svojim foteljama, a mi se tu sramotimo. Činimo nešto što nikako ne koristi našoj zemlji, našim ljudima i našim nogometašima koji ponosno nose hrvatski dres. Nažalost, to je već viđeno, ali nitko na takve stvari ne reagira. - rekao je nakon utakmice s Češkom izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić i dodao:

- To nisu navijači, to su su bili teroristi, bio je to teror huligana, a mene boli što se naša država ne želi uhvatiti u koštac s tim problemom 

- Ne možemo biti zadovoljni ovim rezultatom. Malo nam je igru poremetio izlazak Luke Modrića. Optimist sam i vjerujem da ova generacija može daleko dogurati i izaći iz sjene Vatrenih. Naravno, ako nas zbog nereda ne izbace s prvenstva. - dodao je Čačić.

Nažalost, umjesto o nogometu i rezultatu koji je vatrenima praktički osigurao plasman u osminu finala Eura, nakon utakmice pričalo se o novim neredima na tribinama.

- Bio je to teror huligana, nažalost Hrvatska se još jednom osramotila pred cijelim svijetom. Većina naših navijača je korektno navijala, bio je to isključivo teroristički čin. Nadam se da će biti otkriveni i kažnjeni - kazao je Čačić.

Hrvatski izbornik je istaknuo kako su igrači nakon utakmice bili tužni i razočarani.

- Igrači s toliko strasti i ponosa nose hrvatski dres, no "oni" im to ne dozvoljavaju. HNS čini sve, ali nema represivnih mogućnosti. Svi smo taoci, HNS se ne može sam boriti. Slične scene smo vidjeli u Milanu, na Poljudu je bila svastika. Mene boli što se država ne želi uhvatiti u koštac s ovom problemom - dodao je.

Čačić se osvrnuo i na igru svoje momčadi.

- Čestitam svojim igračima na igri i zalaganju. Dominirali smo veći dio utakmice, imali smo posjed i kontrolu igre. Problem je nastao kada je Modrić izašao iz igre. Izgubili smo mirnoću na sredini terena i koncentraciju.

Čačić smatra kako su neredi na tribinama jedan od razloga zašto je njegova momčad izgubila koncentraciju.

- Tamo su bili njihovi prijatelji, članovi obitelji. Da je utakmica još malo potrajala tko zna, možda bi imali još više problema - kazao je na kraju.

Hrvatska je u Saint-Etienneu prokockala veliko vodstvo od 2:0. na kraju utakmice sudac je dosudio jedanaesterac za Čehe, ih kojeg su zabili za konačnih 2:2. Čačić je izjavio da je sudac vjerojatno poželio malo pomoći Češkoj nakon onoga što je vidio na tribinama.

Ključni trenutak utakmice bio je izlazak Luke Modrića, za kojeg je Čačić rekao da je umoran te da se ne radi ni o kakvoj ozlijedi. Hrvatska u utorak u 21 sat igra protiv Španjolske u trećem kolu skupine D Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.  

>>> Zbog bakljade hrvatskih huligana prekinuta utakmica

>>> Rakitić: Možda će nas poslati kući! Srna: Ovo mi je bila najteža utakmica

>>> Grabar-Kitarović: Neprijatelji Hrvatske, odgovarat ćete za ovo i za svastiku!

 

Komentara 64

MA
Manolo46
21:23 17.06.2016.

Zašto nitko ne kaže o čemu je točno ovdje riječ? Kako će država reagirati kad ih državni dužnosnici koji ih trebaju goniti umjesto toga štite? Prvo Ostojić 4 godine, pa sad Orepić pola godine, a oni i dalje rade po svom. To je projekt SKH-SDP-a i njihovih financijera, udbaških tajkuna koji su pokrali Hrvatsku i to jasno treba reći jer je to jasno kao dan. Tko može progutati priču da šačica bandita može biti jača od države? Kad je država zaštitila sudionike gay-parade u Splitu tako što je smjesta uhitila ne samo one koji bacali kamenje, nego i one koji su demokratski iskazali neslaganje tom paradom i kad ih je sve zajedno osudila na drakonske kazne. Dakle, naći ove, to SOA s današnjom tehnikom ako želi može u sat vremena, policija da ih sačeka i uhiti i da im se sudi ali za vele-izdaju, za špijunažu, za subverzivnu djelatnost protiv države i onda kazne u rasponu od 20 do 40 godina zatvora, pa to objaviti u svim medijima, pa da vidiš kako će se svi drugi zapitati hoće li, prije nego krenu ponovo u napad na državu. Ovo je napad na državu i točka!

Avatar nisamgladan
nisamgladan
21:11 17.06.2016.

Realno je da nas nakon ovoga i izbace,ali hoće li ta kriminalna organizacije UEFA,otvoriti istragu i protiv organizatora,koji su svojim propustom dopustili da se toliki arsenal prošverca na tribine????Niti jednog incidenta u gradu,navijanje za svaku pohvalu i stvarna slika kakvi mi Hrvati u biti i jesmo,a onda ovo???

AG
Agricola
21:31 17.06.2016.

Pitanje za francuske organizatore: Ako ovi "navijači" mogu u stadion unijeti zapaljive i eksplozivne stvari, tko nam garantira da ISIL ne može učiniti isto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije