Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODJEKNULO EUROPOM

Španjolci o smjeni Jarnija: Ovo je kao iz prapovijesti. Smijenjen jer je rekao nešto 'neprimjereno'?

Split: Kvalifikacijska utakmica za EURO 2012., Hrvatska - Gruzija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/13
15.02.2024.
u 12:03

"A što je to rekao? Da će u dvoboju Dinama i Betisa navijati za Betis. Baš strašno... Razumijem da bi izjava mogla biti kontroverzna, ali da dobijete otkaz jer ste rekli za koga navijate", napisao je novinar Marce Nahuel Miranda

Dinamo i Real Betis susreću se u utakmici Konferencijske lige, a jedna od glavnih tema uoči susreta je smjena Roberta Jarnija s mjesta izbornika U-17 reprezentacije. HNS je objavio svoju odluku da ga smjeni zbog spornih izjava da će navijati za španjolsku momčad, a oštra je bila i reakcija pojedinih igrača i navijača Dinama. Sada su se ove teme dotakli i španjolski mediji.

"Jarni je otpušten od Hrvatskog nogometnog saveza zbog izjave da je Betis superioran zagrebačkom Dinamu. Savez smatra da su njegove izjave neprimjerene i od svojih radnika zahtijeva najviše standarde te tvrdi da je nedopustivo da se ide protiv hrvatskog kluba", piše Diario de Sevilla.

GALERIJA Robert Jarni smijenjen s mjesta izbornika zbog izjava od Betisu i Dinamu

Split: Kvalifikacijska utakmica za EURO 2012., Hrvatska - Gruzija
1/13

Tekst o cijeloj epizodi napisao je i AS. "Izjave su počele žuljati hrvatsku momčad. Petković, koji je ujedno i hrvatski reprezentativac, nazvao je Jarnija klaunom, dok je Dinamov trener htio ugasiti vatru riječima da je Jarni igrao za Hajduk i da razumije njegove izjave. Možda je uspio ugasiti plamen, ali žar je ostao i plamen se ponovno razbuktao pa je reagirao i Hrvatski nogometni savez smijenivši Jarnija s mjesta izbornika U-17 reprezentacije", stoji u madridskom listu.

"Robert Jarni smijenjen je zbog 'neprimjerenih komentara u medijima'. A što je to rekao? Da će u dvoboju Dinama i Betisa navijati za Betis. Baš strašno... Jarni ne samo da je igrao za Betis nego je i ponikao u splitskom Hajduku, Dinamovom rivalu. Razumijem da bi izjava mogla biti kontroverzna, ali da dobijete otkaz jer ste rekli za koga navijate", napisao je novinar Marce Nahuel Miranda.

VEZANI ČLANCI:

"Kao da smo u nekom filmu, ova vijest kao da je stigla iz prapovijesti... Ali čovjek je otpušten s dužnosti jer je izjavio nešto što ne može biti očitije", napisao je urednik Mediaseta, Nacho Delgado.

Uz Jarnija su stali i tamošnji navijači koji oštro kritiziraju odluku HNS-a. "U Jugoslaviji je bilo više slobode izražavanja", piše jedan, a drugi se nadovezuje: "Hrvatska je lijepa koliko i nazadna, dobri stari Jarni sutra bi trebao dobiti posao u našem omladinskom pogonu."

"Hrabri klaunovi iz hrvatskog saveza otpuštaju Jarnija jer navija za Betis. Samo zato što je Hrvat, čovjek koji je ovdje igrao godinama ne može navijati za klub u kojem je bio sretan", slaže se treći.

VIDEO Jarni za Večernji list otkrio gdje i kako je doznao za odluku HNS-a. Evo prvih reakcija

Komentara 35

JU
JustinCase
12:51 15.02.2024.

Steta sto za politicare ne vrijedi isti standard.

Avatar Mentat
Mentat
12:42 15.02.2024.

Kao izbornik u17 nije smio reći takvo nešto i TOČKA. Da nije izbornik nitko se ne bi ni osvrnuo. Španjolci nek se bave sami sobom o svojom reprezentacijom u kojoj moraš povećalom tražiti Španjolce...

LO
Lokić
12:37 15.02.2024.

To je žalosno. Komu se dodvorava takvim izjavama. Dinamovac sam, ali svim srcem navijam za Hajduk u Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije