Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOB REPREZENTACIJA

Šola: U Whistleru se u 11. zavoju svi prevrću, to je najbrža staza

Bob
Željko Lukunić/Pixsell
06.02.2010.
u 18:29

Bob u Hrvatskoj postoji od 2002. godine, a u Vancouveru će nastupati u sastavu: Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Andras Haklits i Igor Marić.

Olimpijska bob staza u Whistleru vrlo je opasna. Svjestan je toga i pilot našeg četverosjeda Ivan Šola, kojemu su to treće Igre u karijeri:

 – U zavoju broj 11 prevrtali su se najbolji, ja nisam jer sam upoznavao stazu u dvosjedu, a on nosi manji rizik. No, u karijeri sam se prevrnuo 50-60 puta, pa se ne bojim još jednog prevrtanja, ali prema najbržoj stazi na svijetu osjećam veliki respekt.

Bob u Hrvatskoj postoji od 2000. godine. U Salt Lake Cityju su Šola, Koludra, Drpić, Lovrić i Boraska bili 26. Četiri godine kasnije Šola, Vojnović, Grabušić, Krajačić i Osmanović bili su 23.

U deset godina postojanja kroz hrvatsku posadu prodefiliralo je 20-tak ljudi. Najčešće su to bili atletičari, no bilo je i hrvača, atletičara, ragbijaša, nogometaša, rukometaša, kikboksača...

Osim bivšeg motociklista Ivana Šole, vancouversku posadu čine sprinteri Slaven Krajačić i Mate Mezulić, bacač diska Andras Haklits te kikboksač Igor Marić.

– Laka smo posada, pa ćemo, ne bude li Haklits zdrav (120 kg), morati dodati 35-40 kg utega u bolid – objašnjava 47-godišnji Šola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije