Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK ŽIVOTNI PUT

Šokantna ispovijest bivšeg igrača HNL-a: 'Morali smo platiti 20.000 eura da pređemo granicu'

Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
22.11.2023.
u 20:33

"Mnoge noći sam proplakao u svojoj sobi, u kupaonici, a da me nitko nije vidio. Nisam želio da se moji roditelji osjećaju loše. Sve mi je to dalo snagu da budem igrač kakav sam danas", ispričao je Myrto Uzuni koji se s albanskom reprezentacijom plasirao na Euro 2024.

Reprezentacija Albanije ostvarila je veliki uspjeh u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i drugi put u svojoj povijesti uspjela se plasirati na ovo veliko natjecanje. U skupini su za sobom ostavili Češku, Poljsku, Moldaviju i Farske otoke. Jedan od igrača ove momčadi je bivši igrač Lokomotive, Myrto Uzuni.

Danas igra u španjolskoj Granadi. Tamo je stigao u siječnju prošle godine iz Ferencvarosa za četiri milijuna eura. Iz Lokomotive je otišao u ljeto 2020. godine za 1.8 milijuna eura. U dresu hrvatskog kluba nastupio je 69 puta te zabio 20 golova i upisao 16 asistencija.

GALERIJA Hrvatska na Maksimiru svladala Armeniju (1:0) i plasirala se na Europsko prvenstvo 2024.

Zagreb: Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk
1/30

U razgovoru za španjolski portal Panenka otkrio je detalje iz svoga djetinjstva. Kao ilegalni imigrant stigao je u Grčku, a u jednom je trenutku zbog siromaštva obitelji mogao prestati igrati nogomet.

"Dok sam bio dijete, moja obitelj i ja platili smo 20.000 eura za prelazak granice u Grčku, jer Albanija nije u Europskoj uniji. Ušli smo kroz šumu. Nogomet je bio moj san, ali tada sam čak i prestao trenirati", rekao je Uzuni.

VEZANI ČLANCI:

"Mnoge noći sam proplakao u svojoj sobi, u kupaonici, a da me nitko nije vidio. Nisam želio da se moji roditelji osjećaju loše. Sve mi je to dalo snagu da budem igrač kakav sam danas. Nikad, baš nikad nisam razmišljao o odustajanju", dodao je albanski igrač.

"Radio sam na crno. Konobario sam, prao sam suđe, brao masline, čistio kuće", priča Uzuni. Paralelno je trenirao nogomet, a jednom prilikom uočili su ga ljudi iz Olympiakosa. Htjeli su ga dovesti da igra za njih, ali to nije bila opcije obzirom da je u Grčkoj bio ilegalno.

"Ubrzo smo se vratili u Albaniju iako nismo imali ni kuću. Počeo sam igrati za prvi klub, Tomori Berat, koji me mjesečno plaćao 165 eura. Sav novac sam davao roditeljima koji su bili jako sretni zbog mene", rekao je Uzuni. Najprije je otišao u Apoloniju, zatim u Laci, da bi na kraju završio u Lokomotivi. Svega mjesec dana nakon toga dobio je poziv za albansku reprezentaciju, a sada će igrati na Euru.

VIDEO 'Otac je patio zbog rata u Jugoslaviji. Uzimao je novac koji je pripadao meni, a jedva sam preživio'

Komentara 1

KU
Kujttim
21:40 22.11.2023.

Tih 20.000 eura za prelazak iz Albanije u Grčku je platio albanskoj mafiji koja se bavi prebacivanjem osoba preko granice. Kada su te iste albanske mafijaše na sudu pitali da se očituju o kaznenoj odgovornosti, onda su oni nisu krivi, da nisu uzimali novac, nego su pomagali rođacima i njihovim obiteljima u potrazi za bolje plaćenim poslom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije