Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od slaloma

Otkazana je utrka Snježne kraljice: 'Dali smo alternativno rješenje, ali je FIS odbio prijedlog'

Zagreb: Druga vožnja prve utrke ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
Jurica Galoic/PIXSELL
05.01.2023.
u 12:44

Zbog loših vremenskih uvjeta neće se održati druga slalomska utrka u Zagrebu

Ipak neće biti ništa od druge utrke Snježne kraljice! Iz međunarodne skijaške federacije FIS-a službeno su potvrdili da skijašice u četvrtak na Sljemenu neće voziti slalom.

– Zbog visokih temperatura i jakog vjetra današnja je utrka otkazana – kratko je priopćenje, dok organizatori mole navijače koji nisu krenuli prema Sljemenu, da to i ne rade. 

– Noćas je stigao topli vjetar i uništio snijeg, nismo mogli garantirati sigurnost skijašicama, tako da je ovo bila jedna teška, ali i jedina moguća odluka. Uvijek je teško otkazati utrku, ali kada se ovo dogodi, moramo biti iskreni i otvoreni. Ovo je bio dogovor natjecateljske komisije i to je bilo jedino riješenje – rekao je Peter Gerdol, direktor FIS-a za skijašice za Radio Sljeme

– Mogu reći da je prognoza bila točna, da će doći vjetar koji neće biti povoljan. Moramo reći da smo bili svjesni kako su temperature nenormalno visoke. Da smo imali stoposto vedru noć, bilo bi perfektno, došao je jugozapadni vjetar i staza nije izdržala. Problem je bio na ciljnoj livadi gdje smo na par vrata izgubili nekoliko centimetara snijega, ali stvarno bi ovo bio veliki rizik s manje od 15 centimetara snijega. Ja se uvijek borim kada ima smisla, naš je prijedlog bio da pokušamo napraviti stazu, da postavljač pronađe mjesto. FIS smatra kako ne bi bilo dobro da se čeka povoljna prognoza i pričeka još tri sata. Mi tu odluku poštujemo, ali ne sudjelujemo u njoj. Rekao sam ljudima: "Samo da preživimo prvu vožnju drugi dan." Smatram da bi druga vožnja bila idealna jer će vrijeme biti idealno. Htjeli smo pomaknuti vožnju na 18 i 21 sat, ali prijedlog nije prošao. Čudo je uopće ovo što smo uspjeli napraviti ovdje, ovo je nezabilježeno, to je priznao i Gerdol. Nije bilo nijedne minute da su temperature bili ispod ništice, svi su u čudu. Prezadovoljan sam s jučerašnjom utrkom i svima čestitam – rekao je Vedran Pavlek

 

U prvoj utrci Snježne kraljice koja je održana u srijedu slavila je Amerikanka Mikaela Shiffrin i danas je mogla izjednačiti rekord po broju pobjeda koji drži njena sunarodnjakinja Lindsey Vonn (82). Njen lov na rekord nastavit će se u subotu i nedjelju s dva veleslaloma koja bi se trebala održati u Kranjskoj Gori.

Muška slalomska utrka koja se održava u Garmischu imala je skraćenu stazu zbog nedostatka snijega u ovom dijelu Europe. Inače, sljemenska žičara ponovno je otvorena za građanstvo, što nije bilo slučaj prethodnih dana, dok su skijašicama još u Westinu poručili kako ne trebaju krenuti prema stazi. 

Komentara 37

KA
kažemja
13:16 05.01.2023.

Nadam se da je ovo konačan kraj ove cirkuske predstave koju plaćamo mi porezni obveznici grada Zagreba a koja je služila da bi pokojnom krimosu pumpala ego.Nema Mikija , nema ni travnate Kraljice.

Avatar Asterix
Asterix
12:34 05.01.2023.

Probati termin prebaciti u veljaču ili ukinuti.

BP
Besposlen pop
13:24 05.01.2023.

Nadam se da je jučerašnja Snježna kraljica bila zadnja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije