Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
katastrofa u garmischu

FOTO Sljeme je za ovo 'svemirski brod': Pogledajte kakvi loši uvjeti vladaju u Njemačkoj

Facebook / Hrvatski skijaški timovi
05.01.2023.
u 11:04

Danas se održava i druga utrka slaloma koja započinje od 15 sati

Sljemenska utrka jučer je ugostila najbolje slalomašice i skijašice u svjetskom skijaškom kupu za 2023. godinu. Unatoč određenim problemima, organizator je dao sve od sebe i pripremio stazu kako je najbolje mogao. FIS je dao zeleno svjetlo za održavanje utrke na crvenom spustu gdje je slavila najbolja svjetska skijašica, Amerikanka Mikaela Shiffrin

Međutim, neki baš i nisu bili zadovoljni stazom poput Talijanke Marte Rosseti, ali i nekih švicarskih portala koji očito nisu vidjeli što se događa u njemačkom Garmisch Partenkirchenu gdje se vozio muški slalom koji je inače trebao biti u Zagrebu. 

Nijemci su uvjerili FIS da će bolje pripremiti stazu nego Hrvati, no to se nije dogodilo. Veliki dio Europe vodi veliku borbu s iznadprosječnim temperaturama za siječanj, što, dakako, utječe na kvalitetu staze.

I dok su skijašice u velikoj većini pohvalile stazu i trud organizatora snježne kraljice s obzirom na vremenske uvjete, u Garmischu je rijetko tko to mogao reći.

Rupe koje su se stvarale sa svakim novim skijašem bile su sve dublje, a na visokim startnim brojevima izgledale su opasne po život i  zdravlje sportaša. Primjerice, organizatori u Zagrebu su lošijim vremenskim uvjetima sigurno bolje pripremili stazu koja je izdržala do kraja bez pukotina kao u Njemačkoj.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
11:30 05.01.2023.

Ma nemoguće! Sljeme bolje od Garmischa? ....a kaj da ti velim, svi su gore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije