Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROOKIE SUPERMAX EXTENSION

Slovenski 'wunderkind' Luka Dončić potpisao ugovor kao nitko do sada: Od cifre boli glava

Basketball - Men - Group C - Argentina v Slovenia
BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.08.2021.
u 08:42

"Danas mi se ostvario san. Košarka mi je dala toliko puno, vodila me na tako posebna mjesta. Počašćen sam i uzbuđen što ostajem u klubu", rekao je Dončić na konferenciji

Zvijezda Dallas Mavericka, Luka Dončić, potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 207 milijuna dolara, javlja ESPN-ov Bill Duffy. Povijesni je ovo ugovor jer se radi o tzv. rookie supermax ekstenziji koju do sada nitko nije smio potpisati. To povećanje njegova ugovora za 35% salary capa omogućeno mu je nakon što je već dva puta zaredom izglasan u najbolju petorku lige. 

Ugovor je potpisan po principu 4+1, u kojemu Dončić odlučuje hoće li ostati i tu petu godinu. 

U Ljubljanu su na potpis stigli vlasnik Mavericksa Mark Cuban, glavni menadžer Nico Harrison, trener Jason Kidd, pomoćnik glavnog menadžera Michael Finley, savjetnik i legenda kluba Dirk Nowitzki. 

"Danas mi se ostvario san. Košarka mi je dala toliko puno, vodila me na tako posebna mjesta. Počašćen sam i uzbuđen što ostajem u klubu", rekao je Dončić na konferenciji za medije i dodao:

"Predan sam organizaciji i oduševljen podrškom navijača", zaključio je.

Dončić je postao najmlađi MVP Eurolige još 2017.do 2018. kada je igrao za Real Madrid i predvodio ga do titule europskog prvaka, a zatim su ga Atlanta Hawksi izabrali kao treći pick na draftu te ga trejdali odmah u Dallas.

Sezonu kasnije Dončić je bio i rookie godine, a posljednje dvije sezone u najboljoj je prvoj postavi lige.

VIDEO: Razgovor s Goranom Ivaniševićem

Komentara 1

KA
kajinx
03:33 11.08.2021.

Najbolji na svijetu! Mark Cuban zna šta radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije