Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBRZA I PREOPASNA

Slovenci službeno protestirali zbog staze za skijaško trčanje

Petra Majdič
Reuters
20.02.2010.
u 21:17

- Uložili smo službeni protest na Međunarodni olimpijski odbor (IOC), Organizatore ZOI-a (VANOC) i Međunarodnu skijašku federaciju (FIS) jer smatramo da je staza za skijaško trčanje bila preopasna.

Izjavio je to Branislav Dmitrovič, glasnogovornik Slovenskoga olimpijskog odbora, nakon što je slovenska delegacija uručila pismo.

Spomenuti je čin posljedica teške ozljede slovenske nordijske skijašice Petre Majdič, koja je u srijedu, zagrijavajući se za sprintersku individualnu utrku, pala u trometarski ponor na zaleđenoj stazi razbivši pritom o kamenje na koje je prizemljila četiri rebrene kosti.

Hrabra skijašica potom je svejedno startala u utrku i izborila brončanu medalju. Medalju je primila u invalidskim kolicima, nakon čega je hospitalizirana. Tek bi tijekom nedjelje trebala biti puštena iz bolnice, a u ostalim olimpijskim utrkama neće moći sudjelovati.

- Okolnosti su na stazi bile sasvim drukčije negoli prethodnih dana. Bila je zaleđena i prebrza, te stoga prouzročila veliku opasnost po natjecateljice – izjavio je Dmitrovič dodavši:

- Bio je to užasan šok za Petru, koja je sada ostala bez prilike natjecati se u ostalim disciplinama.

- Ponor je bio ogroman. Pala sam tri metra duboko. Na kamenje. Slomila sam jednu skiju i oba štapa. Vrištala sam od boli – rekla je Majdič priznavši:

- Mislila sam da je gotovo. Nisam mogla normalno disati niti hodati. Mislim da sam medalju osvojila već dolaskom na početak utrke.

Iz FIS-a su najavili da će uskoro odgovoriti na slovensku protestnu notu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije