Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fed kup

Slovačke tenisačice slavile u Beogradu

Teniska loptica
AFP
25.04.2010.
u 21:34

U četiri kvalifikacijska ogleda za prvu jakosnu skupinu Fed Kupa pobjede su izborile tenisačice Belgije, Francuske, Australije i Slovačke.

Najveću pobjedu su ostvarile Slovakinje pobijedivši u Beogradu Srbiju 3-2. Ključni bod su Slovakinjama donijele Daniela Hantuchova i Magdalena Ribarikova koje su u paru pobijedile domaću kombinaciju Janković / Jovanovski 6:4, 6:3.

Na početku dana je prvo Hantuchova svladala najbolju srpsku tenisačicu Janković 7:6(2), 7:5, no nadu domaćinima je vratila Bojana Jovanovski, zamjena za Anu Ivanović. Jovanovski je bila bolja od Ribarikove 6:1, 7:6(4). Kraj drame je pripao gostujućoj ekipi.

Preokret su napravile Francuskinje u Frankfurtu gdje su slavile 3-2. Andrea Petković, rođena Tuzlanka, je na početku dana pobijedila Aravane Rezai u dva seta, te je donijela Njemačkoj prednost 2-1. No, Parmentier je bila bolja od Goerges 7:6(4), 6:4, a potom je francuski par Coin i Cornet svladao domaće predstavnice Petkovic i Barrois s laganih 6:3, 6:1.

Bez problema su do ukupnih pobjeda došle Belgijanke i Australke, unatoč tome što je Belgija zadnji dan igrala bez ozlijeđene Kim Clijsters i sa donekle spremnom Justine Henin koja je poražena u meču protiv Kaie Kanepi (6:7, 6:4, 6:3).

 

Fed Kup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Belgija - Estonija 3-1

Ukrajina - Australija 0-5

Njemačka - Francuska 2-3

Srbija - Slovačka 2-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije