Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matej Mitrović

Slavonski bedem Mitrović i Vida bit će Čačićeve uzdanice u obrani

Matej Mitrović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
07.05.2017.
u 10:04

Nakon ozljede Vedrana Ćorluke, Mitrović se ponovno ukazao kao jedno od najpouzdanijih rješenja za stopersku poziciju u idućim reprezentativnim akcijama. Mladić iz malog Lukača pokraj Požege za reprezentaciju je debitirao u studenom 2014. godine kod Nike Kovača u porazu od Argentine

Matej Mitrović bez problema može igrati u reprezentaciji i sve Čačićeve zahtjeve odraditi na visokoj razini. Naravno, nitko nije postao igrač s 20 godina. Tako će i on, kako bude stjecao iskustvo, s godinama postajati sve bolji – kaže Dalibor Bognar, trener Slavije iz Pleternice, koji je s bratom Damirom igrački odgojio Mateja Mitrovića i usmjerio njegovu karijeru do neslućenih visina.

Nakon ozljede Vedrana Ćorluke, Mitrović se ponovno ukazao kao jedno od najpouzdanijih rješenja za stopersku poziciju u idućim reprezentativnim akcijama. Mladić iz malog Lukača pokraj Požege za reprezentaciju je debitirao u studenom 2014. godine kod Nike Kovača u porazu od Argentine.

Čačić ga je u reprezentaciju vratio prošle jeseni, kada zbog ozljede nije mogao računati na Dejana Lovrena. U susretu s Kosovom odigrao je jedno poluvrijeme i zabio gol u pobjedi od 6:0, dok je protiv Ukrajine imao svoj peti nastup u kockastom dresu odradivši u paru s Vidom odličan posao.

Promašio ključni penal

“Slavonski bedem” pred Subašićevim vratima mnogi vide kao najbolje rješenje za utakmicu s Islandom u lipnju.

– Matej je polivalentan igrač koji se može prilagoditi svakom stoperu, pa tako i Vidi. On je u mlađim kategorijama igrao zadnjeg veznog, što mu je prednost jer zna na najbolji način reagirati u određenom trenutku. On nikada ne napucava loptu preko tribina, njemu nije strano primiti je, iznijeti nekoliko koraka i onda dodati točan pas. To se vidi i po visokom postotku točnih dodavanja – ističe Damir Bognar.

Braća Bognar nedavno su s Mitrovićevim roditeljima pet dana provela kod reprezentativnog braniča u Istanbulu. Matej je podmirio sve troškove putovanja, na određeni način bila je to njegova zahvala Bognarima za sve što su učinili za njega. Bili su smješteni u njegovu prekrasnom stanu od 120 kvadrata, tako da nije bilo potrebe za unajmljivanjem hotelskih soba.

Obišli su trening-centar, novu Vodafon Arenu vodećeg sastava turske lige i zajedno odgledali prvenstvenu utakmicu između Beşiktaşa i Akhisar Belediye (3:1), na kojoj Matej nije nastupio jer je nakon uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige protiv izraelske Hapoel Beer Sheve dobio nekoliko dana poštede. Ugodno su se iznenadili koliko dobro mišljenje Turci imaju o 23-godišnjem stoperu i kakav je njegov status u Istanbulu. Kažu da nesretno ispadanje od Lyona u četvrtfinalu Europske lige na njemu nije ostavilo traga iako je upravo on promašio odlučujući sedmi jedanaesterac.

– Matej je prezadovoljan, svjestan je da je došao u veliki klub i napravio velik iskorak u odnosu na hrvatsku ligu. Imao je neprospavanu noć nakon tog penala, mali ožiljak je ostao, ali ništa specijalno. Na sreću, vani na to ne gledaju tako tragično kao kod nas. To je nogomet, jedanaesterce su promašivali i bolji i veći igrači, a on je isuviše miran i stabilan da bi to na njemu ostavilo nekog traga. U ovom trenutku uživa u nogometu i stvarno je sretan – nastavlja Dalibor Bognar.

Iako se o njemu prije nije toliko pisalo, Mitrović u reprezentaciju nije došao iz anonimnosti. On je već igrao za mladu reprezentaciju do 19 godina, bio standardni član prve postave i onda se na zadnjoj pripremnoj utakmici uoči Svjetskog prvenstva u Turskoj ozlijedio. Stoga je Čačićev poziv bio normalan slijed. Bognari su uvjereni da bi Mitar nastupio i na Europskom prvenstvu u Francuskoj da je imao veću minutažu prošlog proljeća u Rijeci. Međutim, Samardžić i Lešković u to su vrijeme imali prednost, on je bio samo njihova alternativa i jednostavno nije bilo opravdanog razloga da ga Čačić pozove pokraj Ćorluke, Vide, Lovrena i ostalih. Međutim, kada se jesenas ustalio u Rijeci i, kada je došlo do ozljeda u stoperskoj liniji, poziv njemu bio je logičan tijek događaja.

Nisu ga prepoznali u Velikoj

Matejevi nogometni oci iz Velike kažu da im je žao što treneri koji su ga vodili na Rujevici nisu odmah prepoznali njegov potencijal. Da je bilo malo više osjećaja, mogao je davno igrati u prvoj momčadi Rijeke.

– Stjecajem okolnosti, vrata su mu se na kraju ipak otvorila, no zasluge za to pripadaju isključivo njemu i njegovu odnosu prema radu. Sada je pokazao da je igrač koji zaslužuje svu pozornost i reprezentativni status. Matej je skroman dečko kojemu je poziv u reprezentaciju ostvarenje snova i vrhunac karijere. Osjeća zahvalnost i ponos u pravom smislu riječi, presretan je što je postao dio vatrenih – govore Bognari.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije