Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJE RASPRAVA

Slavni Talijan ruga se Cristianu Ronaldu: 'Najbolji je u povijesti, odmah iza Napoleona'

Leicester City v Manchester United - Premier League - King Power Stadium
Foto: DARREN STAPLES
1/2
20.10.2021.
u 10:42

Uoči utakmice Lige prvaka ponovno se vode rasprave i o Cristianu Ronaldu koji svakom utakmicom sruši pokoji rekord. No, ovaj put neki u njemu ne vide najboljeg.

Iako Liga prvaka danas donosi neke zanimljive dvoboje poput onog Manchester Uniteda i Atalante ili Benfice i Bayerna, ono što naš nogometni svijet zanima je RB Salzburg. Naime, ova austrijska momčad sastaje se s Wolfsburgom (Arenasport 9, 18.45 sati), a svi će gledati hoće li trener Matthias Jaissle u kojem trenutku u igru ubaciti mladog Roka Šimića.

Liga prvaka prije el clásica

Ovaj sjajni hrvatski napadač početkom ove sezone “bacio je bombu” na nogometni svijet, nazabijao se i u klubu i u U-21 reprezentaciji i postao je vrlo zanimljiv mnogima. Vraćen je stoga iz Red Bullove razvojne momčadi drugoligaša Lieferinga u prvu momčad RB Salzburga, za koju bi uskoro mogao debitirati. Štoviše, mogao bi debitirati već danas u Ligi prvaka. Kakav bi to početak bio!

– Naš je cilj ponovno igrati hrabro i odvažno kako bismo naš stil nogometa iznijeli na travnjak. Ako to možemo, možemo otežati posao Wolfsburgu. Znamo kako se suočiti sa zaista vrhunskom momčadi kao što su oni. No, priznajemo da mi definitivno nismo favoriti – rekao je Jaissle.

Predviđa se da bi Salzburg mogao krenuti s ovim sastavom: Köhn; Kristensen, Onguéné, Wöber, Ulmer; Camara; Aaronson, Sučić, Seiwald; Okafor, Adeyemi.

Wolfsburg bi trebao startati s ovih 11: Casteels; Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon; Baku, Arnold; Lukebakio, Philipp, Steffen; Nmecha.

Pred utakmice Lige prvaka ponovno se povode rasprave i o Cristianu Ronaldu koji svakom utakmicom sruši pokoji rekord. No, ovaj put neki u njemu ne vide najboljeg.

Naime, njegov Manchester United u trećem kolu igra protiv Atalante (HRT2, 21 sat), u kojoj bi u prvih 11 trebao biti i Mario Pašalić, a Antonio Cassano usudio se “bocnuti” Ronalda.

On je sudjelovao u razgovoru s Christianom Vierijem na Bobo TV kanalu u kojemu je ovaj spomenuo izjavu Ronaldova menadžera Jorgea Mendesa o tome da je Cristiano najbolji nogometaš koji je ikad igrao nogomet.

– Kako da ne, najbolji u povijesti odmah nakon Napoleona Bonapartea. Ronaldo nije ni u pet najboljih. Messi, Pelé, Maradona, Cruijff i brazilski Ronaldo su na sasvim drugoj razini – rekao je bivši nogometaš Real Madrida.

Ako je CR7 ovo i pročitao, potrudit će se da ga uvjeri u suprotno.

A u velikim je problemima Barcelona, nekada glavni Ronaldov rival iz dana kada je igrao u Španjolskoj. Nije tajna da kriza tamo traje već neko vrijeme, a to se odražava i na rezultatima. Prije el clásica koji Barçu čeka za vikend, u Ligi prvaka prvo igra protiv Dinama iz Kijeva (Arena Sport 7, 18.45 sati).

Crveni alarm u Barceloni

Ove dvije momčadi dobro se poznaju, tijekom povijesti sastale su se 10 puta, Barça je slavila u sedam susreta, a Ukrajinci u tri. No, računa se stanje stvari sada, a sada su Katalonci stjerani u kut. U skupini E posljednji su i bez bodova. Današnji suparnici odmah su iza njih s bodom. Crveni alarm već je upaljen i ako žele nešto napraviti, pobjeda im je imperativ.

Aktualni prvak Lige prvaka, Chelsea, u kojemu je i hrvatski veznjak Mateo Kovačić sastat će se s posljednjim iz skupine H Malmöom (Arena Sport 3, 21 sat) u kojemu je Mirko Antonio Čolak. U toj skupini Juventus je prvi sa šest bodova i igrat će protiv Zenita u kojemu bi od prve minute startati i Dejan Lovren.

Hrvatski dvoboj gledat ćemo utakmici Lillea i Seville. S jedne strane vratar Ivo Grbić, s druge Ivan Rakitić (Arena Sport 5, 21 sat).

>> Pogledajte i video

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije