Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NESPRETNO SROČENO'

Slavni Nijemac zbog rasističkog SMS-a dobio otkaz

Jens Lehmann: Racism debate and Hertha expulsion.
Elmar Kremser/DPA/PIXSELL
05.05.2021.
u 14:48

"Je li Dennis ovdje da popuni kvotu crnaca", pitao je Lehmann o prisutnosti bivšeg njemačkog reprezentativca Dennisa Aoga koji je kao savjetnik komentirao utakmice Lige prvaka

Bivši vratar njemačke reprezentacije Jens Lehmann isključen je u srijedu iz upravnog odbora prvoligaša Herthe nakon što je objavljena jedna od njegovih poruka s rasističkim sadržajem. 

"Je li Dennis ovdje da popuni kvotu crnaca", pitao je Lehmann o prisutnosti bivšeg njemačkog reprezentativca Dennisa Aoga koji je kao savjetnik komentirao utakmice Lige prvaka između Manchester Cityja i PSG-a u utorak navečer na Skyu.  Uz poruku je stavio smajlić. 

No, Lehman je očito pogriješio pa je poruku primio Aogo i objavio je na Instagramu.

Lehmann kaže da se odmah ispričao Aogu, a za dnevnik "Bild" priznao je da je njegova poruka "nespretno sročena", ali da je trebala biti "pozitivna".

"Ja sam odgovoran za to što je ova poruka izašla iz mog telefona, to je bila privatna poruka", pokušao je objasniti, ne otkrivajući ime primatelja.

Lehmann je bio u upravnom odboru Herthe iz Berlina kao predstavnik i savjetnik glavnog dioničara Larsa Windhorsta, šefa Tennor Holdinga.

"Otkazali smo savjetodavni ugovor s Jensom Lehmannom, koji okončava njegovu aktivnost u upravnom odboru Herthe Berlin", rekao je u srijedu glasnogovornik Tennor Holdinga.

"Incident nije u skladu s načelima tvrtke", dodao je glasnogovornik.

Komentara 6

MA
Majur
15:52 05.05.2021.

Sram te bilo Lehman reći istinu....da kuće i korporacije zapošljavaju crnce,žene,mašu duginim bojama itd itd da bi se predstavile kao tolerantni(ispunili kvotu),a ne zbog stručnosti...Hertha nema problem i savez ili TV sa SP u Kataru gdje je dokazano tisuće radnika poginulo zbog radnih(ne)uvjeta.Jel netko od vas na sportskom programu vidio ženu-voditeljicu koja je bucmasta?Valjda ne postoje takve,a da su stručne:))

Avatar WoodySheriff
WoodySheriff
15:34 05.05.2021.

Gdje je kraj ovome ludilu?!

Avatar utunelu
utunelu
14:58 05.05.2021.

cemu pobjeda protiv komunizma i fasizama ako je stvar ista a drugaciji naziv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije