Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAO U OSIJEKU I DINAMU

Slavni Hrvat otkrio: Odrastao sam s Bjelicom, ali sam veći dio života proveo s Mamićem

10.02.2021.
u 08:00

U sezoni 1993./94 dvojac Goran Vlaović - Igor Cvitanović postigao je 56 pogodaka u HNL-u i ušao u klupske anale – Dugo se nisam veselio nekoj utakmici u našoj ligi kao tom susretu Dinama i Osijeka – kaže Goran Vlaović.

Dinamo i Osijek spojili su se u priču u kojoj su veliki suparnici u borbi za naslov prvaka.

Osijek godinama nije bio u takvoj poziciji, no sad u Maksimir dolazi bodovno izjednačen s plavima i slijedi veliki subotnji (17.30 sati) derbi tih klubova u kojem će se boriti za to tko će u nastavak ipak još dugog prvenstva krenuti s vodeće pozicije.

Puno je poveznica između tih dvaju klubova kroz povijest, brojni su igrači nosili i plavi i plavo-bijeli dres. Jedan od njih je i Igor Cvitanović koji je odrastao u Osijeku, prošao njegovu školu i nakon juniorskog staža preselio se u Dinamo. U kojem je i danas, kao trener juniora.

Cvita: Neka bude 5:5

Kako Osječanin koji je radni vijek proveo u Dinamu gleda na sudar tih dvaju klubova?

Puno mi je srce što se Osijek uključio u borbu za prvo mjesto. No, nije mi baš svejedno kad igraju ta dva moja kluba međusobno. Jer, Osječanin sam, a u Dinamu sam sve postigao. Bilo bi mi najdraže da ta utakmica završi 4:4 ili 5:5. No, kažem, drago mi je što je Osijek postao stabilan, što bi takav mogao i trebao i ostati, što je opravdao ulaganja Mađara – kaže Igor Cvitanović i dodaje:

– Volio bih kad bi se i drugi klubovi tako uzdigli. Eto, Rijeka je već sedam-osam godina u vrhu. Istina, Dinamo je većinom osvajao naslove, ali Rijeka je bila druga. Hajduk već godinama nije na nekadašnjoj razini, godinama se muči, ali imamo sad Goricu koja je ponovno hit, na trećem je mjestu i ne ispušta ga.

Kakvu utakmicu očekujete?

Pragmatičnu od Osijeka i Bjelice, oni i protiv nominalno slabijih suparnika igraju čvrsto, uz jako dobru defenzivnu kontrolu, primaju jako malo golova, a u napadu – kako bude. Očekujem da će tako igrati i u subotu u Maksimiru. A Dinamo uvijek igra napadački, otvoreno, pa očekujem da će tako igrati i sada. Doduše, pred plavima je nakon Osijeka susret s Krasnodarom u Europskoj ligi, moramo pričekati da vidimo u kojem će sastavu plavi igrati – kaže Cvitanović.

Osim što se sastaju Osijek i Dinamo, sastaju se i dvojica prijatelja Igora Cvitanovića, Nenad Bjelica i Zoran Mamić.

– S Bjelicom sam odrastao u Osijeku, živjeli smo stotinjak metara zračne linije jedan od drugoga. Bilo je to više kvartovsko druženje nego igračko jer je on dvije godine mlađi, ali stalno smo vani zajedno natjeravali loptu. A od dolaska u Dinamo, nakon tog juniorskog staža u Osijeku, od 1989. godine bio sam stalno sa Zokijem i Alenom Peternacom. Igrali smo zajedno, ušli zajedno u prvu momčad plavih, stalno smo se družili, izlazili zajedno, jeli zajedno, a i danas sam u Dinamu kao i njih dvojica – zaključio je Igor Cvitanović koji je jedno vrijeme u Dinamu u paru s Goranom Vlaovićem tresao suparničke mreže. U sezoni 1993./94. zajedno su postigli 56 pogodaka i ušli u anale kluba iz Maksimira.

Vlaović: Samo bez repova

A i Vlaović je igrao u Osijeku, a onda se preselio u Dinamo, pa će sa zanimanjem pratiti subotnji okršaj.

– Dugo se nisam veselio nekoj utakmici u našoj ligi kao tom susretu Dinama i Osijeka – kaže Goran Vlaović.

A navijat ćete za...

Za dobar nogomet i za utakmicu bez kontroverzi. To su dva kluba u kojima sam igrao u Hrvatskoj, oba su mi prirasla srcu. Dinamovac sam od pamtivijeka, ali Osijek mi je puno toga dao, puno toga omogućio u karijeri. Dakle, navijat ću samo za dobru igru u tom fenomenalnom derbiju.

U derbijima se često igra vrlo čvrsto, kakvu utakmicu očekujete?

– Puno je toga u igri u toj utakmici. Neće tom utakmicom biti odlučeno prvenstvo, puno se i nakon nje treba igrati utakmica, ali pobjednik će, ako ga bude, svakako postati prvi pretendent za naslov prvaka. Ne samo zbog te utakmice i ta tri boda, nego zbog toga što pobjeda u takvoj utakmici momčadi donosi stabilnost, samouvjerenost, a to nije nimalo nevažno. Osijek se profilirao, postiže i odlične rezultate i s pravom je ambiciozan. Svi znaju da Osijek nije pod takvim pritiskom osvajanja naslova prvaka kao Dinamo. No, takve priče postaju floskule kad počne utakmica, obje će momčadi igrati maksimalno s namjerom da u toj utakmici pobijede i da se potom u nastavku natjecanja pokušaju okititi naslovom prvaka – zaključio je Goran Vlaović.

Komentara 2

Učitelj
09:57 10.02.2021.

Ovaj radi u dinamu a navija da bude neriješeno? Odmah otkaz.

BE
Beskucnik
08:40 10.02.2021.

Odrasto je on na bjelom , kao i mentor mu maminjo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije