Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM SUĐENJA

'Suci sude u strahu zbog šefova klubova koji su i na pozicijama u HNS-u'

HNK Hajduk - NK Zagreb
Miranda Cikotic/PIXSELL
08.02.2021.
u 22:54

Ovoga puta je sudac Zdenko Lovrić prerano dosudio prekršaj izvan šesnaesterca, umjesto da je pustio prednost u stopostotnoj situaciji.  - Ubrzao je sa zviždukom, trebao je biti mirniji. Ali to je definitivno strah

Damir Batinić je sva tri kaznena udarca ispravno dosudio. On je pokazao kako treba biti hrabar, siguran u svoje odluke, preuzeti odgovornost i suditi kao da VAR ne postoji, rekao je sudački ekspert Mario Strahonja u analizi 20. kola 1. HNL o suđenju na utakmici Lokomotive i Rijeke gdje su Riječani slavili 3:2. 

Ipak, Dinamo je opet zakinut. Ovoga puta je sudac Zdenko Lovrić prerano dosudio prekršaj izvan šesnaesterca, umjesto da je pustio prednost u stopostotnoj situaciji. 

- Ubrzao je sa zviždukom, trebao je biti mirniji. Ali to je definitivno strah - rekao je Strahonja.

Osijek je nastavio svoj sjajan domaći niz pobjeda. Ovoga puta je žrtva bio Hajduk koji je pao rezultatom 2:0. Sudac Bebek bio je točan, a možda malo i preblag, smatra Strahonja.  Stefanu Simiću dao je žuti karton kada je povukao Miereza kod centra i dva žuta je dao Mujakiću.

- Mujakićev prvi žuti karton bio je blizu isključenja, a drugi je bilo sprečavanje obećavajuće situacije.

- Neki suci sude u strahu, a to je baza za pogreške.  Teško preuzimaju odgovornost, vjerojatno zbog čelnih ljudi klubova koji su i članovi Izvršnog odbora HNS-a koji verificira sudačku listu - zaključio je sudački ekspert.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar smradmin
smradmin
23:38 08.02.2021.

Ako se naši suci boje - pa uzmimo neovisne djelitelje pravde izvana - neka klubovi stvore fond pa naših sudaca niti ne trebamo.

Avatar mlijeko
mlijeko
23:34 08.02.2021.

Ma koji strah kod suca Lovrića. Čista namjera jer sve je odlično vidio. Sudac je dio Osječkog lobija i zato je sudio tako.

FI
Fifa
09:45 09.02.2021.

Da nesto vrijede sudili bi i u evropi strani suci su prioritet za hrvatsku ligu a nase na ucenje u trece zemlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije