Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVEN BILIĆ

Osvojili smo broncu jer smo imali karakter. Štimac, Soldo i ja nismo igrali u velikim klubovima, ali smo bili vođe

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
16.10.2015.
u 12:04

– Ne trebate imati igrače koji nastupaju u Ligi prvaka da imate uspješnu karijeru. Ja nisam. Pogledajte momčad koja je 1998. osvojila svjetsku broncu – poručio je Bilić.

Slaven Bilić u kolumni za engleski Standard objasnio je svoju trenersku filozofiju i otkrio da ne dijeli igrače po tome dolaze li iz velikih ili malih klubova. Povod za tekst bilo je nepozivanje napadača West Hama Dimitrija Payeta u francusku reprezentaciju.

"Dijelim igrače na lokomotive i vagone. Možete imati pet vagona u momčadi koji igraju za velike klubove i u Ligi prvaka. Jedan može igrati u Interu, drugi u Realu, treći u Arsenalu... No, to nisu glavni igrači u tim klubovima.

Ali, imate i pet igrača koji nisu u tako velikim klubovima, ali su vođe u svojim momčadima. To su igrači koji preuzimaju odgovornost. Najbolje je imati momčad sastavljenu od oba profila igrača, ali je bolje imati drugu grupu igrača nego prvu.

Ne trebate imati igrače koji nastupaju u Ligi prvaka da imate uspješnu karijeru. Ja nisam. Pogledajte momčad koja je 1998. osvojila svjetsku broncu. Igrali smo s trojicom u zadnjoj liniji. Tu sam bio ja, Igor Štimac iz Derby Countyja i West Hama te Zvonimir Soldo iz Stuttgarta. Nitko od nas nije igrao u Ligi prvaka, ali smo bili igrači koji smo među liderima u klubovima.

Osvojili smo treće mjesto jer smo imali igrače s karakterom. Nakon toga je Hrvatska imala igrače iz obrane koji su igrali u Milanu, Juventusu i ostalim klubovima iz Lige prvaka, no nisu bili vođe ili udarni igrači.

Naravno, velika je razlika kada netko igra u HNL-u ili Manchester Unitedu. Ali, imao sam tri ili četiri igrača iz hrvatske lige pa sam svejedno dva puta svladao Englesku u kvalifikacijama za Euro 2008. Ako igrač nastupa u vrhunskoj ligi, ne bih kao izbornik radio razliku između onoga koji igra za Leicester ili Manchester City", poručio je Bilić.

>> Navijači su zahtjevni! I Hrvatska je na Euru, ali oni nisu sretni

Komentara 7

VU
vuky91
12:22 16.10.2015.

Bravo Biliću, svaki novim intervjuem ugodno iznenadiš! Samo naprijed! Gledam West Ham otkako si ga preuzeo, navijam i osjećaj je kao da gledam hrvatsku reprezentaciju sa recimo Eura u Austriji... :) BTW. Iako je sama nominacija priznanje, nadam se daa ćeš i osvojiti titulu najboljeg Managera u Premier Ligi za rujan.

PG
poducavam-glupe
12:42 16.10.2015.

Što je to karakter i zašto ga samo nogometaši imaju ? Da li ga nogometni navijači imaju kada im je to smisao života? :))

Avatar links
links
13:52 16.10.2015.

tako je Biliću, kada ja napišem da smo skupina dobrih pomoćnih igrača koji nemaju karakter vodje lupaju minuse, nažalost ova generacija nije niti 50% po kvaliteti a još manje po karakteru blizu Bilićevoj generaciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije