Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV PODVIG

Slabo poznata tenisačica napravila senzaciju, ovo još nije viđeno!

Tara Moore
Foto: Press Association/Pixsell
10.04.2019.
u 20:15

Tara Moore, 479. na WTA listi, je u 1. kolu ITF turnira u Sunderlandu gubila s 0-6, 0-5 i 30-40, a nakraju ipak pobijedila.

Britanska tenisačica Tara Moore (26) vjerojatno će ući u povijest kao igračica s jednim od najvećih povrataka u povijesti tenisa. Moore, 479. na WTA listi, je u 1. kolu ITF turnira u Sunderlandu gubila s 0-6, 0-5 i 30-40, a na kraju ipak pobijedila.  

Francuskinja Jessika Ponche propustila je tu prednost, između ostalog i dvije meč-lopte, prije negoli se hrabra Britanka vratila u meč i slavila s 0-6, 7-6(7),  6-3. 

Moore je na prvoj meč-lopti, u situaciji kada je bila suočena s porazom od 0-6,0-6, uspjela sretno, iz naoko nemoguće pozicije,  pogoditi volej iza leđa. Britanka je prije dvije godine bila na 145. na WTA listi, a najveći uspjeh bio joj je ulazak u drugo kolo Wimbledona. 

Inače, među veće povratke iz izgubljene situacije u tenisu smatra se osvajanje Roland Garrosa 1999. Andrea Agassia, iako je u finalu protiv Andreja Medvedeva u prva dva seta osvojio tri gema. Jimmy Connors je 1987. godine gubio na Wimbledonu od Mikaela Pernforsa s 6-1, 6-1, 4-1  i pobijedio, a kod tenisačica se pamti trijumf Lise Raymond u 2. kolu Garrosa kada je izvukla 0-6, 0-5 protiv Čehinje Ljubomire Kurhajcove. 

>> Pogledajte razgovor s Milanom Mandarićem

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije