Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doigravanje košarkaša

Škrljevo šokiralo Cibonu, Cedevita rutinski

Cibona - Cedevita
Foto: Filip Kos/PIXSELL
06.05.2018.
u 00:15

Cedevita će u polufinalu igrati protiv Splita, a Zadar čeka boljeg iz dvoboja Cibone i Škrljeva

Četvrtfinale doigravanja za prvaka Hrvatske ipak neće proći bez majstorice. Nisu svi nositelji slavili i u drugoj utakmici pa ćemo gledati treći okršaj Cibone i Škrljeva. Košarkaši ovog malog kluba iz općine Bakar po prvi put u svojoj povijesti pobijedili su cibose (62:61) i tako izborili pravo na treći dvoboj.

Upravo se u Sportskoj dvorani Mavrinci odigravala najneizvjesnija završnica. Nakon što su domaćini početkom 36. minute poveli sa 60:51, cibosi se vraćaju, a tricom i dvicom Uljarevića dolaze u vodstvo. Iskusni Štemberger (18 koševa) vraća vodstvo zelenih (62:61), no Zagrepčani iz dva pokušaja ne uspijevaju zabiti. Najprije Žorić (17 koševa) u punom napadu, a za posljednju priliku imali su gosti pet sekundi. Branič Bilinovac vidio je rupu u obrani domaćina i krenuo na koš no u reketu ga je dočekao i blokirao centar Jasmin Perković koji se tako spasio od epiteta tragičara jer je u samoj završnici promašio čak četiri slobodna bacanja.

Napeto je bilo i u završnici utakmice na Baldekinu gdje su domaćini šutirali tricu za pobjedu (Mileković), ali nisu pogodili pa su Splićani pobijedili sa 84:82 i prošli dalje sa 2-0. Baš kao i njihov sljedeći suparnik prvoplasirana Cedevita u Osijeku (89:72) te drugoplasirani Zadar u Zaboku (87:69).

Cibona će na popravni u srijedu, a prve polufinalne utakmice igrat će se sljedećeg vikenda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije