Naslovnica Sport Ostali sportovi

Pogledajte 'let' na Planici koji je gledateljima zaledio krv u žilama

Posebno šokantan trenutak gledatelji su doživjeli kada je krenuo Robert Dellasega
23. ožujka 2018. u 14:03 4 komentara 839 prikaza
Robert Dellasega
Foto: You Tube/Screenchot

Kraj sezone u skijaškim skokovima rezerviran je za letove na Planici. Najbolji skijaši-letači ponovno bez daha ostavljaju gledatelje u podnožju slovenske velikanke.

Vedrana Malec Vedrana Malec Uskoro će mi skakači s Planice doletjeti u kuću

Već u četvrtak, za vrijeme kvalifikacija, na Planicu je došlo više od 13.000 gledatelja. A imali su i što vidjeti.

Austrijanac Gregor Schlierenzauer izjednačio je svjetski rekord od 253,5 metra, ali je kod doskoka pao pa suci nisu priznali rezultat. Posebno šokantan trenutak gledatelji su doživjeli kada je krenuo Robert Dellasega.

[video: 24419 / ]

Talijan je na izlasku sa zaletišta dostigao brzinu od 102,6 km/h i onda ga je destabilizirao vjetar. Odmah je shvatio u kakvoj se opasnoj situaciji našao te je počeo kratiti let.

Uspio se izvući te je doskočio na 88 metara, a taj je 'let' zaledio gledateljima krv u žilama. Dellasega je proživio veliku neugodnost, ali kada ponovno dođe na rampu zaletišta sigurno će popraviti dojam.

skijaški skokovi NEVIĐENO Skakače u Pjongčangu natjerali da nastupaju u nevjerojatnim uvjetima Daniel Andre Tande Skijaški skokovi Tande slavio u Oslu ispred Krafta i Hayböcka Kamil Stoch Skijaški skokovi Stoch slavio na Novogodišnjoj turneji i ponovio Hannawaldov pothvat

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar Gilles Auguste Kremer
  Gilles Auguste Kremer:

  Mi koji aktivno pratimo skijaške skokove znamo što se ovdje dogodilo i što je bila greška. Pametnom dovoljno!

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  "let ...koji je gledateljima zaledio krv u žilama"..pretjerujete..puno pretjerujete..

 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  Ništa ne može ljubiteljima Planice zalediti krv u žilama poput izjave evropske komisije da je na Hrvaškoj i sloveniji da se dogovore i rješe bilateralno pitanje koje ih muči i koje je kamen spoticanja a kako vidimo i odlaska premijera Mire Cerara.