Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vedrana Malec

Uskoro će mi skakači s Planice doletjeti u kuću

Vedrana Malec
Foto: Boris Ščitar
1/7
31.03.2017.
u 23:30

U Sloveniji imam puno bolje uvjete. Treniram s njihovim vrhunskim sportašima, osvajačima medalja na velikim natjecanjima. Čak i veći dio vremena živim u Sloveniji. Stanujem u jednom studentskom domu, udaljenom 300 metara od skakaonice na Planici. Sreća da je rekord 253 metra pa mi zasad nitko ne može doletjeti u sobu. Cimerica mi je Vesna Fabijan – naglasila je Vedrana

Ljepši poklon za 27. rođendan od ukupne pobjede u Balkanskom kupu u skijaškom trčanju Vedrana Malec nije mogla dobiti. Dogodilo se to proteklog vikenda u bugarskom mjestu Bansko.

– To je bio jedan od ciljeva ove sezone. Imala sam i neke druge ciljeve, ali ih zbog ozljede nisam uspjela ostvariti – kaže Vedrana.

Koji su to bili ciljevi koje niste ostvarili?

Skijanje na jednoj nozi

– Pa, recimo, planirala sam osvojiti bodove u Svjetskom kupu, ostvariti bolje plasmane na Svjetskom prvenstvu u Lahtiju. Ma sezona je sjajno počela, a onda se dogodila ta nesretna ozljeda. Upalio mi se živac u stopalu pa sam većinu utrka odskijala na jednoj nozi. Jasno, zbog jakih bolova morala sam smanjiti intenzitet treninga, ali i odlaska na natjecanje – rekla je Vedrana.

Ti bolovi traju od siječnja, baš kad je sezona bila na vrhuncu.

– Od prvog mjeseca češće sam išla na terapije nego na treninge. Moram se pohvaliti da imam sjajnu fizioterapeutkinju, Alicu Fabijanić – istaknula je Vedrana.

Članica je zagrebačkog Sljemena, ali trenira u Sloveniji gdje joj je trener Marko Gracer.

– U Sloveniji imam puno bolje uvjete. Treniram s njihovim vrhunskim sportašima, osvajačima medalja na velikim natjecanjima. Čak i veći dio vremena živim u Sloveniji. Stanujem u jednom studentskom domu, udaljenom 300 metara od skakaonice na Planici. Sreća da je rekord 253 metra pa mi zasad nitko ne može doletjeti u sobu. Cimerica mi je Vesna Fabijan – naglasila je Vedrana.

Samo da ne uzmete slovensko državljanstvo?

– Ma ne. To se neće dogoditi.

Tako je govorio i Jakov Fak?

– Istina, ali ne morate se bojati – napomenula je Vedrana.

Treninzi u Sloveniji, plaćanje stana, odlazak na brojne terapije. Tko to sve plaća?

Plaćam iz svog džepa

– Pa uglavnom roditelji. Nešto plaćam iz svog džepa, a koristim i sredstva Hrvatskog olimpijskog odbora s obzirom na to da sam potvrdila normu za sudjelovanje na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Bit će mi to druge Igre jer sam prije tri godine nastupila u Sočiju – istaknula je.

Vjerojatno su ciljevi u Južnoj Koreji puno viši od onih u Sočiju.

– U svakom slučaju. Mislim da ću sljedeće sezone, uz utrke na 5, 10 i 15 kilometara te sprint, nastupati i na utrci na 30 kilometara. Htjela sam u najdužoj utrci startati i na SP-u u Lahtiju, ali sam na vrijeme shvatila da zbog ozljede to ne bih izdržala – priča Vedrana.

Sreća, ne trebate na operaciju?

– Da, to mi puno znači jer bi izgubila puno vremena na oporavak. Ovako planiram krenuti s jakim pripremama već 1. svibnja. Nema za mene ljeta, odmora, kupanja. Pokušat ću uloviti malo morskog zraka u travnju – zaključila je Vedrana Malec, najbolja hrvatska skijaška trkačica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije