Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLJEV BIJESA

Skandal zbog dresa! Rusi: "Ovo je pokušaj novog nacističkog pokreta"

Ukraine's new kit unveiled ahead of Euro 2020
FACEBOOK@ ANDRII PAVELKO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
08.06.2021.
u 18:54

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zakarova kritizirala je dresove i navela da je "nogometna momčad prisvojila dio ruskog teritorija, ruskog Krima" te da pokušavaju kreirati "iluziju nemogućeg"

Ukrajina je objavila novi dizajn dresa svoje nogometne reprezentacije za nadolazeći Euro u kojem je na dizajnu čvrsto naglašen teritorij Ukrajine koji uključuje poluotok Krim te na kojem stoji natpis "Slava Ukrajini".

Rusija je prisilno prisvojila krimski poluotok 2014. godine i smatra ga dijelom svojeg teritorija, ali svijet to ne prihvaća. Stoga je ruski parlament oštro reagirao na ovaj dres, nazvali su ga političkom provokacijom. Mnogi ruski političari imali su izljeve bijesa i apelirali na krovnu europsku nogometnu organizaciju, Uefu.

U razgovoru za britanski BBC su, pak, iz Uefe odgovorili sljedeće: Uefa je službeno odobrila dres Ukrajine za Euro 2020, sve je u skladu s regulacijama za opremu. 

Ukraine's new kit unveiled ahead of Euro 2020 A slogan reads "Glory to Ukraine!" on Ukraine's new national team shirt unveiled on June 6, ahead of Euro 2020, is seen in a picture published June 6, 2021 on the Facebook page of the head of the Ukrainian football association. Courtesy Facebook@ Andrii Pavelko via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. FACEBOOK@ ANDRII PAVELKO
Foto: FACEBOOK@ ANDRII PAVELKO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Slogan "Slava Ukrajini" je, inače, patriotski slogan kojeg su koristili Ukrajinci pri cijeloj situaciji s Krimom, a taj slogan i onaj "Slava herojima" su također službeni pozdravi vojske u toj zemlji.

No, glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zakarova kritizirala je dresove i navela da je "nogometna momčad prisvojila dio ruskog teritorija, ruskog Krima" te da pokušavaju kreirati "iluziju nemogućeg". Također je nazvala dizajn dresova "pokušajem novog nacističkog pokreta".

Ključne riječi

Komentara 3

KR
kristov
19:09 08.06.2021.

Slava Ukraini! Ruski okupatori moraju otići sa svake stope zemlje Ukraine!

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
11:25 10.06.2021.

Ovo je u principu isto kao da bi Srbi stavili Kartu velike Srbije na svoj dres. Pa nek si vrate Krim ako je njihov. Malo morgen.

Avatar KALIMERO
KALIMERO
22:29 08.06.2021.

Rusi kopiraju Srbe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije