Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO U BOKSU

Skandal na utrci Formule 1: Fizički se sukobila dvojica vozača

Verstappen Ocon
Foto: screenshot
12.11.2018.
u 14:07

– Sigurno mu nisam čestitao na vožnji – kazao je Verstappen ironično dodavši – nemam komentara, osim da je bio pi*ka

Mladi nizozemski vozač formule 1 Max Verstappen kažnjen je s dva dana društveno korisnog rada za Međunarodnu automobilističku federaciju (FIA) nakon incidenta koji je imao s Francuzom  Estebanom Oconom nakon Velike nagrade Brazila na stazi u Sao Paulu.

Vozač Red Bull-Renaulta poludio je na Ocona jer je zbog njegova neopreznog poteza ostao bez pobjede.

Naime, Nizozemac je sjajnom vožnjom i odličnom strategijom kroz boks u 40. krugu prestigao Hamiltona. No četiri kruga kasnije Verstappen je za puni krug pokušao proći Francuza Estebana Ocona u Force India-Mercedesu. 

Uspio je, ali je Ocon pokušao vratiti izgubljenu poziciju i došlo je do kontakta između njihovih bolida. Oba vozača su se izvrtila, a Hamilton ih je prošao i preuzeo vodstvo. Verstappen se na kraju morao zadovoljiti drugim mjestom.

Nizozemac je nakon utrke napao Francuza. Prvo mu je nešto dobacio, a potom ga i gurnuo.

– Sigurno mu nisam čestitao na vožnji – kazao je Verstappen ironično dodavši – nemam komentara, osim da je bio pi*ka.

Ocon je dobio deset sekundi stop-go kazne, ali Verstappenu to malo znači kada se zna da je ostao bez pobjede.

– Moja kazna je to što nisam pobijedio – dodao je.

Oba vozača dobila su opomene, a Verstappen je zbog fizičkog napada dobio i kaznu od dva dana dobrotvornog rada za FIA-u u idućih šest mjeseci.

– Verstappenovo ponašanje nakon utrke nije bilo primjereno. Ostali vozači trebaju iz toga izvući pouku jer slične situacije u budućnosti nećemo tolerirati – stoji u priopćenju FIA-e.

Komentara 3

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije