Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRŠE PRAVILA?

Skandal na pomolu zbog Barcelone: Ako to naprave, nećemo igrati!

Ivan Rakitić Barcelona Roma
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
12.08.2018.
u 09:11

- Mi u Sevilli smo iznenađeni izjavom Španjolskog nogometnog saveza samo 24 sata prije početka utakmice.

Večeras od 22 sata u marokanskom Tangiersu trebala bi se odigrati utakmica španjolskog Superkupa između osvajača dvostruke krune Barcelone i finalista kupa Seville.

No, Sevilla je zaprijetila neigranjem utakmice zbog objave Španjolskog nogometnog saveza samo dan uoči utakmice kako neće biti restrikcija za igrače izvan Europske unije jer utakmica Superkupa nije profesionalna.

Naime, u Španjolskoj je inače dopušteno da momčad može imati samo tri igrača bez EU putovnice, a Barcelona je u Maroko povela njih četvoricu - Arthura Vidala, Malcoma, Arthura i Marlona. Zanimljivo, do jučer Barcelona je imala i petog igrača bez EU putovnice, no Philippe Coutinho dobio je portugalsko državljanstvo.

>> Pogledajte kako je Santiago Bernabeuu dočekao Modrića

- Mi u Sevilli smo iznenađeni izjavom Španjolskog nogometnog saveza samo 24 sata prije početka utakmice. Prema njoj, može se prijaviti koliko god 'ne-EU' igrača se želi. A u zadnjem priopćenju vezanom za sezonu 2018./19. jasno stoji da je dopušteno imati samo tri igrača izvan EU. Bez iznimaka - poručili su iz Seville, prenosi Goal.

- Naš tim odvjetnika proučava slučaj, a bude li Barcelona u zapisnik stavila više od tri igrača izvan EU, postoji mogućnost da se povučemo iz natjecanja zbog nepropisnog sastava suparnika - dodaju iz Seville.

Umjesto spektakla iz Maroka, tako bi mogli svjedočiti velikom skandalu...

Ključne riječi

Komentara 6

RT
right_thought
09:32 12.08.2018.

U tu svrhu igraci dobijaju putovnice drzava clanica EU i izbjegne se ovo ogranicenje. Ko i reprezentacija Francuske.

PR
prajdali100
11:47 12.08.2018.

Real i Barca su države u državi.Mogu što hoće.

DU
Deleted user
18:22 12.08.2018.

UEFAlona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije