Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTNA ODLUKA

Skandal na kraju Svjetskog prvenstva: O ovome što su napravili Hrvatima nakon zlata još će se pričati

Susret Hrvatske i Italije u finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu
Foto: David Damnjanovic/PIXSELL
1/30
17.02.2024.
u 18:15

Ako je itko zaslužio dobiti nagradu za najboljeg na turniru, onda je to svakako bio naš vratar

Hrvatska vaterpolska reprezentacija prvak je svijeta. Pobjedom 15:13 nad Italijom nakon boljeg izvođenja peteraca naši su vaterpolisti stigli do trećeg zlata za hrvatsku na SP-ima, nakon Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. godine. No, naša se imena nisu našla na popisu najboljih pojedinaca ovoga turnira.  Naime, iz World Aquaticsa, svjetske federacije vodenih sportova, nagradu za najboljeg igrača turnira odlučili su dati Francescu Di Fulviju. OK, s time se još čovjek nekako i može složiti, jer Di Fulvio je praktički sam nosio Talijane do finala.

 

Najbolji strijelac turnira je francuski vaterpolist Thomas Vernoux. Niti tu nemamo što za reći, jednostavno je zabio najviše golova. Ali, dati nagradu za najboljeg vratara ikome drugome osim našem Marku Bijaču je... Reći ćemo, smiješno. Najbolji vratar Svjetskog prvenstva u Dohi 2024. godine po izboru World Aquaticsa je talijanski čuvar mreže Marco Del Lungo.

Marko Bijač je zaslužio biti najbolji zbog svega što je obranio na turniru. Nisu poznata imena ljudi koji su odlučivali o pojedinačnim nagradama za najboljeg igrača i vratara...

FOTO Ovako su barakude proslavile zlato

Susret Hrvatske i Italije u finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu
1/30

 

Zlatna medalja osvojena na Svjetskom prvenstvu u Dohi čak je 17 medalja hrvatskih vaterpolista s olimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava. Na svjetskim prvenstvima "barakude" su osvojile čak osam medalja pri čemu tri zlata, srebro i četiri bronce. Prije Dohe, hrvatski vaterpolisti su slavili i na SP-u 2007. u Melbourneu, te 2017. u Budimpešti.

Na europskim prvenstvima hrvatski vaterpolisti su osvojili šest medalja - dva zlata, tri srebra i broncu. Na Olimpijskim igrama imamo zlato i dva srebra. Hrvatski vaterpolisti osvajali su odličja i na Mediteranskim igrama, Svjetskom kupu, Svjetskoj ligi, te Europskom kupu. Kada bi pridodali i te medalje došli bi do brojke od čak 31 medalja.

Dodajmo i kako je hrvatska reprezentacija pod vodstvom Ivice Tucka osvojila čak devet medalja sa OI, SP i EP. Pod Tuckom su vaterpolisti osvojili olimpijsko srebro (2016), pet medalja sa SP-a, pri čemu dva svjetska zlata, te tri medalje s EP-a.

 

Komentara 22

KU
Kujttim
18:28 17.02.2024.

To je potpuno nebitno jer su te nagrade ionako vezane uz marketing. Pamtiti će se da smo uspjeli 5 sekundi prije kraja izjednačiti, i onda okrenuti peterce te osvojiti zlato. Hrvatska je osvojila zlato, to je bitno.

V0
Vlaskoulicanec4.0
18:26 17.02.2024.

Zašto me to ne čudi? Zapravo me više čudi da nas suci nisu pokrali.

GO
Gof33
18:37 17.02.2024.

šteta, ali lijepše je donijeti Bijaču doma zlatnu medalju nego talijanskom golmanu srebrnu. Ovaj kipić za najboljeg golmana turnira mu i nije neka utjeha. psi laju a karavani prolaze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije