Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Efes ga ne pušta

Sixersi Darija Šarića žele odmah

Cedevita - Efes
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
05.12.2015.
u 23:50

I dok je Efes otputovao iz Zagreba već ujutro, trener Ivković nagradio je Šarića za pobjedu pa mu je dopustio da se u Istanbul vrati navečer.

"Dario Šarić trebao bi imati bolji status u Efesu. Klubu šteti što ga dovoljno ne koriste." To je ustvrdio Miro Bilan, kapetan Cedevite, kluba kojeg je upravo Šarić svojim koševima udaljio, ne puno, od ulaska u euroligaški Top 16. Štoviše, Šarić je taj koji je svoj klub iz škakljive situacije zagrebačkom pobjedom (81:75) provukao u drugi krug.

Odmah bi ga bacili u vatru

Po jednima, Dario je dobro napravio što je odlučio ostati još dvije sezone u Europi, a po drugima je već trebao biti u NBA, pa je o tome govorio i njegov trener Dušan Ivković:

– To je jako ozbiljna stvar i ozbiljno radimo na tome. Upravo sam neki dan s Darijem razgovarao na tu temu. Ja ga s njegovim talentom vidim u NBA ligi, no talent nije dovoljan. Nekadašnji košarkaški asovi s ovih prostora bili su pioniri i otvarali su vrata ovim današnjim momcima, a sada se pojavljuju visokodraftirani Europljani koji tamo odlaze nespremni pa se neki vraćaju čak i izgubljeni za košarku. Dario u NBA mora otići spreman, ali i prije odlaska mora znati koja ga uloga ondje čeka.

A uloga koja Darija čeka u Philadelphia Sixersima slična je onoj koju je imao u Ciboni, ali ne i ovoj kakvu ima u Efesu. Da bi se iskoristio maksimum njegova potencijala, njemu se mora omogućiti da bude kreativni krilni centar, a ne da čeka hoće li dobiti koju loptu na šut i da živi samo od toga što mu donese njegova borbenost (skok u napadu).

Uostalom, Sixersi bi ga već sada rado povukli u svoje redove i učinit će sve da ga izvuku do Nove godine, no istanbulski pivari stavili su Šarića u skupinu igrača koji plaću moraju dobivati redovito, pa nema mogućnosti za raskid zbog nepoštivanja ugovora. Osim toga, svjesni njegova potencijala, žele ga zadržati još jednu sezonu, jer i sljedeću, ali i 2017. žele jurišati na naslov prvaka Europe.

Momčad iz Philadelphije zasad ima samo jednu pobjedu (1-19) i igra loše, pa bi Šarića trener sigurno stavio u vatru već sada, usred sezone. U to ime, još prošlo ljeto između dva kluba bilo je ozbiljnih razgovora i čak je otkupna cijena, relativno nepovoljna po Sixerse, bila i dogovorena, no onda je Efesov trener Dušan Ivković povukao ručnu jer mu se ozlijedio prvi centar Krstić pa se nije htio odreći polivalentnog visokog igrača kao što je Šarić.

Kad god se dotaknemo ove teme, stalno nam odzvanjaju riječi pomoćnog trenera Atlanta Hawksa Nevena Spahije koji tvrdi da je Šarić trebao odmah, iz Cibone, na NBA parkete. Spahija je godinama radio u najjačim europskim klubovima, a sada je asistent jednom od najcjenjenijih NBA trenera (Mike Budenholzeru) i sigurno zna što govori.

Hezonji minute na kapaljku

Uostalom, pogledajte samo kako su se dobro snašli Letonac Kristaps Porzingis i Srbin Jokić koji je u Denver Nuggetse otišao iz Mega Leksa. Jokić jest talentiran mladi centar, ali nikako nije bolji igrač od Darija Šarića. Uostalom, nije ga bilo ni u srpskoj reprezentaciji, a na koncu je jedno od najugodnijih iznenađenja među ljetos unovačenim igračima u NBA. Doduše, ima i druga strana te medalje, a to je minimalna minutaža Marija Hezonje koji će morati pronaći tone strpljenja da bi dočekao pravu priliku.

>> Dušan Ivković priznao: Šarić je bio ključni igrač naše pobjede...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije