Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za dobro hrvatskog boksa

Šivolija: Ljudi koji vode Savez moraju otići

Marko Šivolija
Sanjin Strukić/Pixsell
16.05.2010.
u 11:30

Naš trofejni boksač isključen je iz IO-a Saveza jer se "usudio" zatražiti financijsko izvješće. Zato je odlučio angažirati odvjetnika

Osim što je isključio splitski klub Pit Bull, Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza na prošloj je sjednici odlučio da ni naš trofejni boksač, sada sportski djelatnik Marijo Šivolija više ne može biti njihov član.

– To što sam doživio na sjednici Izvršnog odbora veliko je poniženje. Takva odluka nije utemeljena i odlučio sam angažirati odvjetnika. Odlazeći sa sjednice tim sam ljudima rekao da se mogu sramiti, a nitko me od njih nije mogao pogledati u oči. Zurili su u pod, zid... – rekao nam Šivolija.

Odluke su izvan pameti

Slično vrijedi i za odluku o isključenju Pit Bulla iz Saveza, i nju Šivolija drži nelegalnom.

– Izvan pameti je klub kao što je Pit Bull izbaciti iz Saveza. Ne bih nagađao koji su razlozi za takvu odluku.

Izvršni se odbor sa Šivolijom "obračunao" nakon što je spomenuo financijsko izvješće koje nitko nije vidio gotovo četiri godine.

– Mislio sam da kao član Izvršnog odbora imam pravo, ali i obvezu vidjeti kako i u što se sredstva troše. No očito je to pitanje nekima smetelo – smatra Šivolija.

A u jedno je naš trofejni boksač, po statistici najbolji nakon Mate Parlova, prilično siguran.

– Zna se dobro da riba smrdi od glave, isto vrijedi i za Hrvatski boksački savez. Vodstvo je već izgubilo legalnost jer prošle godine nije održana redovita sjednica Skupštine. Sada mi je zapravo žao što sam uopće poznavao te ljude koji jednostavno ne pripadaju tom svijetu i ne bi smjeli ni o čemu odlučivati – tvrdi Šivolija.

Brojni grijesi Saveza

Brojni grijesi čelnika Saveza idu u prilog Šivolijinu inzistiranju na tome da vodstvo ode. Sjetimo se samo da su naše boksačice umjesto na Europskom prvenstvu u Ukrajini završile u pritvoru jer nisu imali vize. A u Savezu su im prije polaska tvrdili da im vize ne trebaju! Na SP-u su pak Marka Tomasovića iz tko zna kojeg razloga prijavili kao Tomasa Markovića, zbog čega je izgubio status favorita.

Ne smije se zaboraviti ni slučaj Nikoline Orlović koja je osvojila prvu medalju hrvatskog ženskog boksa na Europskom prvenstvu, a danas se bori pod njemačkom zastavom.

– Moramo se svi trgnuti, a brojni su klubovi nezadovoljni, i promijeniti vodstvo Saveza za dobro našeg boksa – na kraju će Šivolija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije